Сьогодні: Сб, 27-04-2024    05:57:11
Житомир » Новини » Події » 2011 » Январь » 9 » 01:14:04

У Житомирі телефонна шахрайка виманила у жінки 90 тисяч гривень

09-01-2011, 01:14:04 1927 Коментарі 0 Читать на русском

У Житомирі телефонна шахрайка виманила у жінки 90 тисяч гривень
У місті Житомирі почастішали випадки, коли до міліції звертаються жертви "мобільних шахраїв".

Про це «Журналу Житомира» повідомив начальник Богунського райвідділу міліції УМВС України в Житомирській області Олександр Татаренко.

Зловмисники телефонують до людей з повідомленням, що їхні діти, родичі, батьки перебувають в міліції чи в'язниці. Як правило, шахраї пропонують жертві "допомогу" у вигляді "турботи" про долю їхньої близької людини. Для цього треба на номер зазначеного мобільного телефону перерахувати кошти, причому досить значні, використовуючи картки поповнення рахунку. После того, як гроші перераховуються, шахраї вимикають телефон.

Коли ж постраждалі телефонують до своїх родичів, то дізнаються, що з ними хтось гірко пожартував, тому що рідні навіть не розуміють про що йдеться.

Також, Татаренко розповів про недавній випадок, що стався з 50-річною житомирянкою. До неї зателефонувала незнайомка, яка представилася ім'ям однієї відомої ворожки і повідомила, що на сім'ю жінки наведена порча.

"Ворожка" запропонувала їй свою "допомогу". Вона зажадала вісімсот гривень на свічки, які нібито буде використовувати, коли "буде відмолювати" сімейні гріхи. Шахрайка завбачливо назвала рахунок, на який необхідно перерахувати кошти. Довірлива мешканка Житомира зробила все "як слід" в той же день.

Після цього шахрайка телефонувала їй ще кілька разів, придумуючи всілякі неприємності і називаючи нові суми, необхідні для перерахування.

За кілька місяців зловмисниця отримала від своєї жертви 90 тисяч гривень, а її "клієнтка" втратила власні заощадження, залишившись замість цього з чималою сумою банківських кредитів.

Тегі: міліція, Житомир, шахраї
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: