Сьогодні: Сб, 04-05-2024    01:11:30
Житомир » Новини » Житомир » 2020 » Июль » 8 » 12:02:28 оновлено: 12:19:28

У Житомирі через пошкодження газопроводу багатоквартирний будинок залишився без газу

08-07-2020, 12:19:28 839 Коментарі 0 Читать на русском

У Житомирі через пошкодження газопроводу багатоквартирний будинок залишився без газу
У Житомирі у багатоповерхівці стався витік газу. На виклик приїхали працівники "Житомиргазу", але з'ясувалося, що через безвідповідальність балансоутримувача будинку поломку усунути не можна.

Інцидент стався 6 липня у будинку по вул. Небесної Сотні 35/21Б.

"Мешканці будинку повідомили про сильний запах газу біля під’їзду. Коли співробітники АТ "Житомиргаз" прибули на місце – було виявлено корозійне пошкодження фасадного газопроводу. На місці співробітники АДС виявили виток газу. Він стався через корозію, яка пошкодила газопровід", – інформує "Житомиргаз".

За інформацією компанії у балансоутримувача будинку, ВЖРЕП №8, відсутній договір із спеціалізованим підприємством на технічне обслуговування. Обстеження мереж не проводиться, через це газопровід приходить в непридатний стан.
 

"Згідно з пункту 3.2 глави ІІІ Правил безпеки систем газопостачання утриманням систем газопостачання займається балансоутримувач (ЖЕК, ОСББ, управляюча компанія) та/або орендар (наймач). Згідно законодавства балансоутримувач повинен провести заміну пошкодженої ділянки фасадного газопроводу", – додає газова компанія.


Задля безпеки жителів і уникнення трагедії з 9 липня припинять газопостачання до цього будинку.

Тегі: Житомир, Житомиргаз, будинок, Газ
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: