Сьогодні: Вс, 28-04-2024    11:39:35
Житомир » Новини » Кримінал » 2011 » Март » 5 » 16:49:21

У Житомирі викрито підпільну нарколабораторію

05-03-2011, 16:49:21 2007 Коментарі 0 Читать на русском

У Житомирі викрито підпільну нарколабораторію
У Житомирі ліквідували банду, яка організувала нарколабораторію. Про це «Журналу Житомира» повідомляє прес-служба УМВС в Житомирській області.

До оперативників лінійного відділу міліції на станції Житомир надійшла інформація про те, що залізничним транспортом планується перевезення партії наркотиків.

Міліціонери розробили план заходів і почали діяти. Була проведена оперативна закупівля зілля у 23-річного житомирянина, раніше неодноразово судимого за хуліганство та зберігання наркотиків.

Незабаром, правоохоронці провели обшук за місцем проживання затриманого, де було вилучено канабіс. У ході розслідування справи, міліціонери «вийшли на слід» ще двох учасників цієї злочинної групи, в яку входили 21 і 23-річні жителі Житомира.

Виявляється, ще восени минулого року, «тріо наркоділків», на поле в одному з селищ Житомирщини, зібрали щедрий врожай конопель. У Житомирі вони орендували гараж, де організували підпільну лабораторію, куди і перевозили «дурман».

Хлопці зізналися, що транспортували наркотики двома автомобілями. Перший - їхав попереду і «попереджав» про наявність даішних постів на дорозі, а в іншу - вантажили товар. Щоб перевезти шістьдесят мішків марихуани, хлопці зробили десять ходок.

- Зараз слідчі лінійного відділу на станції Житомир порушили кримінальну справу за ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб. Карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна, - коментує ситуацію заступник начальника Управління УМВС Україна на Південно-Західній залізниці полковник міліції Олег Стецюк.

З початку 2011 року працівниками ВБНОН Управління МВС України на Південно-Західній залізниці розкрито 120 злочинів пов'язаних з незаконним обігом наркотиків, з яких 51 - за збут наркотичних речовин.

До кримінальної відповідальності притягнуто 68 осіб. Всього за два місяці поточного року транспортні міліціонери на Південно-Західній залізниці вилучили 183 кг. наркотиків, з них 110 г. макової соломки, 69 мл. опію ацетильованого.

Тегі: міліція, канабіс, Житомир, наркотики
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: