Сьогодні: Пн, 29-04-2024    08:05:49
Житомир » Новини » Культура » 2011 » Март » 26 » 19:21:02

Обласна філармонія стане центром культурного життя Житомирської області - Рижук

26-03-2011, 19:21:02 2084 Коментарі 0 Читать на русском

Обласна філармонія стане центром культурного життя Житомирської області - Рижук
Губернатор Житомирщини Сергій Рижук, під час виїзної наради з питань благоустрою обласної філармонії в Житомирі, пообіцяв що приміщення філармонії буде центром культурного життя області.

Про це «Журналу Житомира» повідомляє управління з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю облдержадміністрації.

Вчора, 25 березня в Житомирі відбулася виїзна нарада за участю голови облдержадміністрації Сергія Рижука, голови обласної ради Йосипа Запаловського, мера міста Володимира Дебоя з благоустрою обласної філармонії.

У нараді також взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко, заступник-керівник апарату облдержадміністрації Олександр Никитюк, заступники Микола Дейсан, Ігор Орлов і Віктор Куницький.

Окреслюючи мету заходу, Сергій Рижук відзначив, що будівля обласної філармонії має бути центром культурного життя області, і той технічний стан, в якому вона зараз перебуває, ніяк не сприяє цьому.

Тому учасники наради повинні визначитися з обсягом робіт і тими першочерговими кроками, які повинні дати старт робіт з благоустрою приміщення філармонії.

Фінансування робіт буде проводитися як з державного бюджету, так і за кошти меценатів.


ДОВІДКА: У 1858 році в Житомирі був побудований перший кам'яний театр в Україні, тепер тут знаходиться обласна державна філармонія.

Це приміщення, зокрема, пам'ятає знаменитих акторів М. Кропивницького, М. Заньковецьку, В. Коміссаржевську, А. Оларіджа, П. Віардо, яких тут слухав видатний письменник Іван Тургенєв.

Тегі: Житомир, Рижук, філармонія, театр
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: