Сьогодні: Сб, 04-05-2024    17:11:41
Житомир » Новини » Економіка » 2019 » Январь » 14 » 13:31:19 оновлено: 13:45:19

14 000 євро за 9 місяців: скільки може заробити сурогатна мати в Україні

14-01-2019, 13:45:19 1327 Коментарі 0 Читать на русском

14 000 євро за 9 місяців: скільки може заробити сурогатна мати в Україні
Сурогатна мати може отримати в Україні за свої послуги 14 тисяч євро. Ще близько 2 000 євро у майбутніх батьків піде на їжу і одяг для вагітної, яка виношує їхнього малюка, а також компенсацію будь-яких витрат з догляду за дитиною, йдеться у статті британського видання Daily Mail.

Всього ж замовники заплатять агентству з сурогатного материнства приблизно 39 000 євро.

Зазначається, що Україна, Грузія і США є практично єдиними країнами у світі, в яких комерційне сурогатне материнство є законним. У Великобританії сурогатам можна платити "розумні гроші", щоб покрити такі витрати, як поїздки, втрата заробітку і додаткове харчування. Франція, Німеччина, Італія та Іспанія забороняють всі форми сурогатного материнства, як і Японія та Пакистан. Протягом багатьох років Південно-Східна Азія була популярним місцем сурогатного материнства. Але Таїланд заборонив іноземцям платити за сурогатне материнство у 2015 році.

Тому, зокрема для багатьох британських бездітних пар, Україна зараз є місцем, де можна отримати "відповіді на молитви". Особливо це актуально для жінок похилого віку, які хочуть завести дитину: у Великобританії уряд рекомендують лікарям не пропонувати ЕКО жінкам, старшим за 40 років.

"В Україні немає вікових обмежень", — каже Анастасія Александрова, яка керує відділом з англомовними клієнтами в BioTexCom, агентстві зі сприяння сурогатному материнству. "У нас багато жінок, старших за 50 років. За допомогою донорських яйцеклітин вони стають матерями, і жінки щасливі, бо вони борються протягом 15 років, а нічого не виходить".

Сурогатне материнство і донорство яйцеклітин і сперматозоїдів були санкціоновані в Україні у 2002 році. Сурогатні матері не мають батьківських прав щодо дитини, яку виносять. І, зазначає ЗМІ, в Україні ціна послуги є конкурентоспроможною. У США сурогатне немовля коштує понад 100 000 доларів; близько 40 000 євро — в Україні.

Міністерство охорони здоров'я України не веде офіційних записів про сурогатне материнство, тому немає доступної статистики. Але Сергій Антонов, юрист, який спеціалізується на медичному та репродуктивному праві в Україні та Чеській Республіці, вважає, що в минулому році в Україні народилося понад 2000 сурогатних дітей, що на 300% більше, ніж за останні п'ять років.

Він каже, що в Україні зараз понад 40 репродуктивних клінік; 20 із них пропонують програми сурогатного материнства, причому у 2016-2017 роках частка іноземців становить 94% від усіх клієнтів, повідомляє благодійна організація Families Through Surrogacy.  
 

Британцы стали родителями близнецов ,которых выносила украинка

Семья из Великобритании стала родителями близнецов, которых выносила украинка. Daily Mail

 

37-летняя Елена Учаренко вынашивает ребенка для британцев. Ранее она родила близнецов для итальянской пары

37-летняя Елена Учаренко вынашивает ребенка для британцев.
Ранее она родила близнецов для итальянской пары. Daily Mail

 

Наталья Борода, 30 лет, суррогатная мать

Наталья Борода из Киева, 30 лет, суррогатная мать, Daily Mail


Тегі: діти, Медицина, Материнство, заробітна плата
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: