Сьогодні: Сб, 27-04-2024    17:16:06
Житомир » Новини » Суспільство » 2019 » Январь » 21 » 22:18:27 оновлено: 22:32:36

Хлопець, якого паралізувало на батуті в Житомирі, тепер малює картини, тримаючи пензлик в зубах. ФОТО

21-01-2019, 22:32:36 15330 Коментарі 1 Читать на русском

Хлопець, якого паралізувало на батуті в Житомирі, тепер малює картини, тримаючи пензлик в зубах. ФОТО
8 січня 2015 року був останній день, коли Максим Калинчук міг ходити.

У той день, 18-річний житомирянин працював оператором в батутном комплексі центру "Острів розваг" в ТРЦ Глобал. Максим показував дітям, як стрибати на батутах, він і подумати не міг, що так все обернеться. О 14:40 при невдалому падінні він зламав 4-й шийний хребець.

"Коли я відкрив очі, то не відчував болю і дякував Богові за те, що я був живий. Я спробував переміститися і зрозумів що я повністю паралізований. Спочатку здавалося що це тимчасове явище. Я не розумів що зі мною сталося. В той момент біля мене був мій найкращий друг, завдяки якому я був в свідомості", - розповідає про свій найстрашніший день у житті Максим Калінчук.

Хлопець довго лікувався, спочатку був у лікарні 5 місяців, потім в центрі реабілітації "Модричі" 2 місяці і в Vital-центрі в Чернігові 2 місяці. Зараз його права рука функціонує на 20% а ліва на 5%. Він може відчувати дотик, але рухливість мінімальна. Хлопець бореться за те, щоб повернутися до нормального життя, адже він прикутий до інвалідного візка.

На минулому тижні пройшло 4 роки як змінилося його життя. 1 461 день наполегливої ​​фізичної роботи. 35 064 години боротьби за те, щоб знову ходити.

"Не скажу що це легко, але здаватися я не збираюся, занадто багато пройдено щоб здатися. Кілька разів доктора повертали мене назад і це у них вийшло, за що я їм вдячний. Це зараз я можу згадувати все з посмішкою на обличчі і розповідати як ніби це був сон. Я впевнений, що попереду мене чекають нові перемоги і випробування з якими я впораюся", - говорить Максим Калінчук.

А нещодавно Максим відкрив в собі талант малювати картини тримаючи пензлик в зубах, це заняття приносить йому задоволення і невеликий заробіток для подальшої реабілітації.

"Я виконую художні малюнки під замовлення. На картину розміром 30х30 мені потрібно трохи більше двох тижнів. Буду радий вашим замовленням".

Для замовлення картини











Тегі: ТРЦ Глобал, Житомир, художник, благодійність
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 1
Hoakina
1 (Hoakina)   • 08:07:33, 22-01-2019 [Материал]

історія сильної людини. Думаю, ми ще побачимо, що хлопець одужає, вірю в це
avatar

Інші новини Житомир: