Сьогодні: Сб, 27-04-2024    03:37:54
Житомир » Новини » Політика » 2019 » Февраль » 7 » 12:39:04

Рада закріпила в Конституції курс України на членство в ЄС і НАТО

07-02-2019, 12:39:04 1074 Коментарі 1 Читать на русском

Рада закріпила в Конституції курс України на членство в ЄС і НАТО
Верховна Рада схвалила зміни до Конституції України щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі і в Організації Північноатлантичного договору №9037.

За відповідне рішення проголосували 334 нардепи, передає Цензор.НЕТ.

Згідно з прийнятими змінами, в преамбулі Конституції будуть слова про "незворотність європейського та євроатлантичного курсу України".

Крім того, до повноважень ВР додасться "реалізація стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі і в Організації Північноатлантичного договору".

Також у Конституції буде вказано, що "Президент України є гарантом реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі і в Організації Північноатлантичного договору".

Разом з тим, у повноваженнях Кабміну буде вказано: "Забезпечує реалізацію стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі і в Організації Північноатлантичного договору".

Також із перехідних положень Конституції видаляється норма про те, що "використання існуючих військових баз на території України для тимчасового перебування іноземних військових формувань можливе на умовах оренди в порядку, визначеному міжнародними договорами України, ратифікованими Верховною Радою".

Тегі: рада, ЄС, Конституція, НАТО
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 1
Юрко
1 gp (Юрко)   • 11:59:38, 08-02-2019 [Материал]

Рускій сегмент Журналу Житомира вже обурюється))
avatar

Інші новини Житомир: