Сьогодні: Сб, 27-04-2024    09:15:30
Житомир » Новини » Кримінал » 2019 » Август » 16 » 10:44:38

У Житомирській області чотирьох лікарів судитимуть через смерть 16-річного хлопця

16-08-2019, 10:44:38 2109 Коментарі 0 Читать на русском

У Житомирській області чотирьох лікарів судитимуть через смерть 16-річного хлопця
На Житомирщині чотирьох лікарів районної лікарні обвинувачують у неналежному виконанні професійних обов'язків, що призвело до смерті 16-річного хлопця. За інформацією прокуратури Житомирської області, події розгорталися ще у травні 2015 року.

«Установлено, що у травні 2015 року, із місця ДТП, бригадою швидкої медичної допомоги до КУ «Центральна районна лікарня Червоноармійської райради» доставлений 16-літній місцевий житель у важкому стані, із закритою черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку, травматичним шоком, множинними саднами голови, рук, ніг. Неповнолітнього, поміщеного у відділення інтенсивної терапії, того ж дня оглянув консиліум лікарів у складі чергового лікаря-хірурга, в.о. начмеда (вона ж завідувачка дитячим відділенням – педіатр) та лікаря-анестезіолога. Однак наступного дня, під час чергування вже іншого лікаря-анестезіолога у відділенні інтенсивної терапії, стан хворого погіршився та настала смерть», - пояснюють у прокуратурі.

За результатами експертиз установлено, що лікарями не виконано вимог клінічного протоколу надання медичної допомоги. Зокрема, неналежно проведено діагностику та обстеження, не поставлено своєчасно правильний діагноз та не госпіталізовано до спеціалізованого відділення стаціонару.

Таким чином, трьох лікарів, які проводили консиліум щодо хворого, а також чергового лікаря-анестезіолога обвинувачують у неналежному виконанні професійних обов’язків, що призвело до смерті пацієнта.

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 140 Кримінального кодексу України скерований до суду. Справу розглядатиме Червоноармійський районний суд.

Лікарям загрожує покарання у вигляді обмеженням волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Тегі: суд, лікарі, смерть, Житомирська область
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: