Сьогодні: Сб, 27-04-2024    17:52:22
Житомир » Новини » Політика » 2019 » Август » 30 » 13:42:27

Новий Кабмін: список всіх міністрів і інформація про них. ФОТО

30-08-2019, 13:42:27 1536 Коментарі 1 Читать на русском

Новий Кабмін: список всіх міністрів і інформація про них. ФОТО
Під час першого засідання Верховної Ради новообрані депутати призначили новий склад Кабінету міністрів України — прем’єр-міністра та очільників міністерств. Голосували «пакетом», який не підтримали ані «Європейська солідарність», ані «Голос», ані «Батьківщина».

Кого призначили на керівні посади у виконавчій владі - у матеріалі Громадського.
 
Гончарук став наймолодшим прем'єром України — йому 35 років. До цього призначення був заступником керівника Офісу президента (з 28 травня 2019 року). У команді Зеленського відповідав за економічні питання та економічну політику, хоча за освітою — юрист.

Працював юристом на «Городнянському заводі продтоварів». У 2005-2008 роках — юрист в інвестиційній компанії PRIOR-invest (з 2006 року очолив її юридичний відділ).

У 2008 році засновує юридичну фірму Constructive Lawyers (спеціалізується на нерухомості та будівництві), у 2009 році стає головою «Асоціації допомоги постраждалим інвесторам» (що допомагає ошуканим вкладникам, які не отримали свої квартири від забудовників).

У 2014 році балотувався у Верховну Раду від партії «Сила людей» (був першим номером у виборчому списку, однак тоді партія не подолала прохідного бар’єру). Після цього був радником в уряді: спочатку — міністра екології Ігоря Шевченка, а згодом — міністра економічного розвитку та торгівлі Степана Кубіва. З 2015 року очолив громадську організацію Офіс ефективного регулювання (Better Regulation Delivery Office, BRDO), який розробляє та впроваджує систему державного регулювання з метою покращення бізнес-клімату.


 
Віцепрем’єр-міністр з питань цифрової трансформації — Михайло Федоров

Михайло Федоров — один з наймолодших членів уряду, йому 28 років. Очолював діджитал-кампанію Володимира Зеленського під час виборів. ІТ-підприємець та засновник діджитал-агенції. 21 травня 2019 року став позаштатним радником Зеленського з діджиталізації.

Закінчив Запорізький університет за фахом «соціологія та управління». У 2014 році був кандидатом у депутати від партії «5.10», яка пропагує скасування більшості податків в Україні.

Закінчив Вищу політичну школу, освітню школу представників НАТО в Україні, отримував стипендію від ОБСЄ в рамках процесів моніторингу екології Запоріжжя.


 
Віцепрем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції — Дмитро Кулеба

Дмитро Кулеба — український дипломат, постійний представник України у Раді Європи. Закінчив Інститут міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка. У МЗС працює з 2003 року.

У 2014 році працював послом з особливих доручень. Займався створенням стратегічних комунікацій МЗС України, впровадженням в роботу міністерства сучасних технологій та формуванням публічної дипломатії України.

У квітні 2016 року був призначений на посаду Постійного представника України при Раді Європи.


 
Міністр закордонних справ — Вадим Пристайко

Вадим Пристайко — заступник голови Офісу президента України, український дипломат. Глава місії України при НАТО (з 7 липня 2017). З 31 травня 2019 року — член Ради національної безпеки та оборони України.

Народився у місті Кілія на Одещині. Закінчив КПІ (за спеціальністю ІТ), а у 1998 році здобув ступінь магістра в Українській академії зовнішньої торгівлі. 

В уряді працює з 1994 року, коли прийшов до Міністерства зовнішніх економічних зв'язків. Тоді він відповідав за економічні зв'язки з країнами Африки, Азії та Океанії. У 2000 році очолив українське консульство у Сіднеї, Австралія. Згодом працював у дипломатичних установах США, Канади та НАТО.


 
Міністр енергетики та захисту довкілля — Олексій Оржель

Експерт з питань енергетики Офісу ефективного регулювання (BRDO), де працював і прем'єр-міністр Олексій Гончарук. З 2006 по 2014 рік працював на різних посадах в Національній комісії з регулювання електроенергетики України. З 2014 року працює в приватному секторі.

Голова Української асоціації відновлюваної енергетики. Закінчив Інститут енергозбереження та енергоменеджменту КПІ, магістр за спеціальністю енергетичний менеджмент.


 
Міністр з питань розвитку громад та територій — Альона Бабак

Альона Бабак — колишній депутат від «Самопомочі», обіймала посаду заступника голови комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства. 

Закінчила Київський державний педагогічний інститут іноземних мов за спеціальністю «іноземні мови» (англійська та французька). Під час надання Православній церкві України томосу про автокефалію була однією з 47 депутатів, що звернулися до Конституційного суду з проханням визнати неконституційним звернення Верховної Ради до Вселенського патріарха.


 
Міністр інфраструктури — Владислав Криклій

Владислав Криклій — колишній радник міністра внутрішніх справ (у 2014-2015 роках), а у 2015 році — заступник начальника Департаменту ДАІ МВС України та голова сервісного центру МВС України.

Закінчив факультет фінансів Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. Кандидат економічних наук. До початку роботи в МВС працював в інвестиційно-банківській сфері, а також в компанії Tickets.ua.


 
Міністр фінансів — Оксана Маркарова

Міністр фінансів України з листопада 2018 року. До цього виконувала обов’язки міністра фінансів від часу відставки Олександра Данилюка — з 7 червня 2018 року.

Має диплом магістра екології Києво-Могилянській академії, а також магістра в галузі міжнародних публічних фінансів та торгівлі Університету Індіани (США). У 2000 році проходила практику у штаб-квартирі Світового банку.

На посаді міністра фінансів лобіювала запровадження в Україні моделі трирічного бюджетування, тобто складання довгострокових бюджетних планів (терміном на 3 роки). Цю ініціативу Маркарової підтримали в уряді та парламенті.


 
Міністр економічного розвитку, торгівлі і сільського господарства — Тимофій Милованов

Тимофій Милованов — директор «Київської школи економіки» (яка проводила тренінги для депутатів «Слуги народу»), член Ради Національного банку України.

Здобув вищу економічну освіту у КПІ та Києво-Могилянській академії.

У 1999 році отримав ступінь магістра економіки в «Київській школі економіки». У 2004 році отримав ступінь PhD з економіки (кандидат економічних наук) в Університеті Вісконсин-Медісон, США. Викладав в Пенсильванському університеті, Університеті Бонна, Університеті штату Пенсильванія та Університеті Піттсбурга. Проводить дослідження в галузі теорії ігор, теорії контрактів та інституційного дизайну. Милованов також є співзасновником аналітичної платформи VoxUkraine.


 
Міністр культури, молоді та спорту — Володимир Бородянський

Володимир Бородянський — голова правління телеканалу «СТБ», з 29 липня 2019 року — позаштатний радник президента Володимира Зеленського з гуманітарних питань.

Закінчив Київський національний економічний університет за фахом «фінанси», а з 1998 року став комерційним директором газети «Московський комсомолець в Україні».

У 2000 році почав працювати ще в одній російській компанії — «Альфа-банку» у відділі з управління медіа-активами, а у 2004 році його обрали головою правління каналу «СТБ», що входить до StarLightMedia олігарха Віктора Пінчука.


 
Міністер юстиції — Денис Малюська

Денис Малюська — ще один колега Олексія Гончарука з Офісу ефективного врядування (BRDO), голова правління цієї організації.

За освітою — юрист. Спеціалізується на регулюванні підприємницької діяльності, врегулюванні спорів та банкрутства.

Малюська — консультант Світового банку з 2010 року. Працюючи на цій посаді, надавав технічну підтримку урядам України та країн Центральної Азії. 

Навчався у КНУ імені Тараса Шевченка та Університеті Лондона.


 
Міністр освіти і науки — Ганна Новосад

З 2014 року працювала в Міністерстві освіти й науки України: радницею міністра, колишнього президента Могилянки Сергія Квіта, очільницею управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МОН і генеральним директором директорату стратегічного планування та європейської інтеграції міністерства за Лілії Гриневич. 

Бакалавр політології Києво-Могилянської академії (2011), магістр європейських студій Маастрихтського університету, Нідерланди (2013).


 
Міністр охорони здоров’я — Зоряна Скалецька

Закінчила Університет ім. Марії Склодовської-Кюрі в Любліні, Польща. За фахом — юрист, доктор юридичних наук. Спеціалізується на медичному праві. 

Працювала доценткою і заступницею декана факультету правничих наук Києво-Могилянської академії. Головний експерт медичної групи Реанімаційного пакету реформ, експерт Центру підтримку реформ при Кабінеті Міністрів, голова комісії з питань реформування системи охорони здоров’я при МОЗ України.


 
Міністр внутрішніх справ — Арсен Аваков

Працював міністром внутрішніх справ в урядах Арсенія Яценюка та Володимира Гройсмана (2014-2019). За його керівництва було попереджено проголошення так званої «Харківської народної республіки» навесні 2014-го, створено Національну гвардію України та патрульну поліцію в системі МВС.

Водночас міністру не раз закидали провал системних реформ правоохоронної системи. За каденції Авакова сталася низка резонансних убивств, які досі не розкриті. Найгучніші — убивство журналіста Павла Шеремета, убивство активістки Катерини Гандзюк та вбивство 5-річного Кирила Тлявова, в якому підозрюють поліцейських. 

Журналісти «НВ» стверджують, що за час перебування Авакова на посаді його родичі та партнери через корупційні схеми набули бізнес у газовій сфері. Син Авакова Олександр та ексзаступник міністра Сергій Чеботар були фігурантами «справи рюкзаків» (2016—2017).


 
Міністр соціальної політики Юлія Соколовська

Радниця заступника Міністра фінансів України, керує напрямом зі стратегії, прозорості та розвитку eHealth проекту USAID/ Deloitte «Підтримка реформи охорони здоров’я». З 2015 по 2016 роки обіймала посаду директорки Департаменту видатків бюджету соціальної сфери Міністерства фінансів України.

Раніше була директором департаменту витрат бюджету соціальної сфери в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України.


 
Міністр оборони — Андрій Загороднюк

Закінчив юридичний факультет КНУ ім. Тараса Шевченка, британський Університет Ворвік та Бізнес-школу Саїда Оксфордського університету. Займався бізнесом у нафтопереробній, гірничодобувній та виробничій галузях. У 2005 році заснував компанію Discovery Drilling Equipment, яка виготовляє й обслуговує бурові установки.

З початком війни на Донбасі Загороднюк став волонтером Збройних сил України, постачав військовим пічки-буржуйки та машини «швидкої допомоги».

Протягом 2015-2017 років очолював Офіс реформ Міністерства оборони України. 5 липня 2019 року президент Зеленський призначив Загороднюка своїм позаштатним радником, а 9 липня ввів його до складу Наглядової ради ДП Укроборонпром.


 
Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб — Оксана Коляда

В уряді Володимира Гройсмана з березня 2019 року була заступницею міністра у справах ветеранів, під час створення міністерства працювала у його проектному офісі. 

2007 року закінчила Львівський державний університет внутрішніх справ зі ступенем магістра права, у 2016-2017 роках навчалася в Національному університеті оборони України ім. І. Черняховського за спеціальністю «інформаційне забезпечення військ».

Служила в органах МВС із 2003 по 2015 рік. Із 2015 по 2017 рік очолювала управління комунікації та преси Міністерства оборони України, полковник запасу. Учасниця бойових дій, у 2017 році недовго була заступницею командувача АТО.


 
Міністр Кабінету Міністрів — Дмитро Дубілет

Найбільше відомий як співзасновник онлайн-банку Monobank і як ІТ-директор ПриватБанку. 

Ступінь бакалавра здобув в Інституті міжнародних відносин КНУ ім. Т. Шевченка у 2006 році, крім того, 2011-го закінчив Лондонську бізнес-школу. З 2005 року керував компанією Fine Web (Київ), відтак працював менеджером проєктів у компаніях Infosys (Індія) та MasterCard (Польща).

У 2010 році Дубілет став ІТ-директором ПриватБанку, згодом працював над розвитком порталу державних послуг iGov. Після націоналізації ПриватБанку в 2016-му заснував проект ІТ-послуг для банків FinTech Band і перший в Україні мобільний банк Monobank, розвивав низку інших проектів у державному секторі та бізнесі. 16 липня 2019 року в. о. голови СБУ Іван Баканов призначив Дубілета своїм радником, який мав впроваджувати ІТ-технології для боротьби з корупцією.


Тегі: міністри, Кабмін, уряд
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 1
Юрко
1 gp (Юрко)   • 22:11:31, 31-08-2019 [Материал]

Гончарук був помічником нардепа рига Майбороди
avatar

Інші новини Житомир: