Сьогодні: Сб, 04-05-2024    00:04:25
Житомир » Новини » Економіка » 2019 » Ноябрь » 6 » 08:05:55 оновлено: 08:17:55

Суд тимчасово закрив хутряну ферму в передмісті Житомира

06-11-2019, 08:17:55 796 Коментарі 0 Читать на русском

Суд тимчасово закрив хутряну ферму в передмісті Житомира
У селі Сінгури Житомирського району тимчасово закрили хутрову ферму. Таку ухвалу виніс 5 листопада Житомирський окружний адміністративний суд.

«Тимчасово зупинити діяльність ТОВ «Профуна» в Сінгурах, де вирощують норок, до моменту отримання цим товариством позитивного висновку з оцінки впливу на довкілля», – сказано у рішенні суду, передає УНІАН.

На суд прийшли як представники підприємства, так і активісти, що виступають за закриття ферми. Вони казали, що задоволені сьогоднішнім рішенням та вважають його справедливим. 
 

«Перемога в суді! Щойно Держекоінспекція виграла позов проти хутроферми голландського бізнесмена в Сінгурах і, увага, суд заборонив фермі здійснювати діяльність (забруднювати повітря) до проходження процедури оцінки впливу на довкілля та отримання дозволу на забруднення повітря», – прокоментував судове рішення організатор сьогоднішньої акції протесту Руслан Хоменко. 


За його словами, жителі села Сінгури виступають за закриття норкової ферми. 

«Сінгурівці – проти діяльності жорстокого та брудного виробництва і засвідчать це на громадських слуханнях. Рішення може бути оскаржене, тому готуємось його захищати в апеляційному суді», – додав активіст. 

Як повідомлялося, у Житомирі активісти через суд добиваються закриття хутрової ферми у селі Сінгури Житомирського району, оскільки вважають, що норкова ферма забруднює навколишнє середовище, здійснюючи свою діяльність без відповідних дозволів. Екологи також переконані, що робота ферми шкодить довкіллю.

Тегі: ферма, Житомир, суд, Сінгури, норка
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: