Сьогодні: Сб, 04-05-2024    04:24:11
Житомир » Новини » Політика » 2019 » Ноябрь » 11 » 16:20:01 оновлено: 16:22:20

Ринок землі: Зеленський записав термінове відеозвернення до українців

11-11-2019, 16:22:20 1254 Коментарі 2 Читать на русском

Ринок землі: Зеленський записав термінове відеозвернення до українців
Президент Володимир Зеленський терміново звернувся до українців. Головна теза – громадяни не є повноцінними власниками своєї землі, як це записано у Конституції, бо не можуть її продати. 

Вже 12 листопада парламент розгляне законопроєкт, який офіційно запустить ринок землі в Україні. При цьому, як заявив глава держави, з документа виключать норми, які з 2024 року повністю дозволяють продавати паї іноземцям, повідомляє "Обозреватель".

Рішення щодо іноземців ухвалять на референдумі

"Держава не створила можливості працювати на своїй землі. Українці не можуть продавати або купувати ділянки сільськогосподарського призначення", – сказав Зеленський. 

За його словами, громадяни України позбавлені цього права так само, як жителі Північної Кореї, Венесуели, Таджикистану, Куби та Конго. Тоді як у Польщі, Білорусі, США, Німеччині, Італії, Ізраїлі, Китаї ринок землі є.
 

"Є різні моделі цього ринку. Наприклад, коли іноземці можуть чи не можуть купувати землю. Але сам ринок існує. Фермери можуть брати кредити під землю, розширювати своє господарство, залучати інвестиції", – зазначив Зеленський.


Він нагадав, що скоро Верховна Рада розглядатиме питання відкриття ринку землі. За його словами, останні 20 цим питанням в Україні маніпулюють, а "старі" політики насаджують міфи про те, що робити цього не можна

"Можливо, вони лобіюють чиїсь інтереси? Інтереси тих, кому вигідно, щоб українці не володіли землею?", – сказав Зеленський.

При цьому він зазначив, що це питання дуже чутливе, а тому запропонував вирішувати його спільно. 
 

"Було ухвалене рішення: між першим і другим читанням до чинного проєкту закону будуть внесені правки, згідно з якими право купувати і продавати землю матимуть тільки українські громадяни та українські компанії, засновані виключно українськими громадянами. Іноземці та компанії, які мають серед засновників іноземців, отримають право купувати українські землі лише в разі, якщо на це буде дано згоду народу України. Відповідний пункт міститиметься у законі", – сказав Зеленський.


Зеленський сказав, що найближчим часом Верховна Рада розробить і ухвалить закон, який чітко встановить види і механізми референдуму, давши українцям можливість вирішувати важливі державні питання.

Варто додати, 11 листопада в 13 областях України пройшла акція протесту проти відкритого ринку землі. У Житомирській області акція пройшла під Бердичевом. Там протестувальники перекрили автомобільну трасу.
 

Тегі: ринок землі, зеленський, Україна
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 2
dondondoggo
1 fb Евгения Евгения (dondondoggo)   • 16:29:32, 11-11-2019 [Материал]

ну штош.............
Юрко
2 gp (Юрко)   • 21:45:14, 11-11-2019 [Материал]

Востаннє б ти звертавсь...
avatar

Інші новини Житомир: