Сьогодні: Пн, 29-04-2024    17:20:18
Житомир » Новини » Суспільство » 2019 » Ноябрь » 14 » 12:58:14 оновлено: 13:00:19

Богдан Купчинський розповів, як він придумав і створив Алею зірок у новому сквері Житомира. ФОТО

14-11-2019, 13:00:19 2598 Коментарі 1 Читать на русском

Богдан Купчинський розповів, як він придумав і створив Алею зірок у новому сквері Житомира. ФОТО
У Житомирі днями відкрили "Сквер Благодійників". Він знаходиться на вулиці Небесної сотні, поряд з Житомирським технологічним коледжем. Створення цього скверу фінансувалось лише за спонсорські кошти. На роботи було витрачено 775 тисяч гривень.

Про це на своїй сторінці у соцмережі розповідає Богдан Купчинский, керівник міської дитячої громадської організації "Все робимо самі".

Крім благоустрою території у сквері заклали "Алею благодійників", де на 10 гранітних зірках написані імена людей та організацій, які довгий час допомагають родинам Житомирщини. 
 

"В цьому році 10 імен засіяли на зірковій Алеї Благодійників: БО "Благодійний фонд "ЛАВ", Петро Рудь, БФ "Об'єднання світових культур", Любов Цимбалюк, Людмила і Володимир Кропивницькі, ТОВ "Полісся продукт", МБФ "Відкрите серце", ТОВ "Первоцвіт Фарм", Karin Rauschenbach, Митрополит Житомирський і Новоград - Волинський УПЦ, Високопреосвященніший Никодим", - пише Купчинский.


Відкриття скверу супроводжувалось освяченням території Митрополитом УПЦ МП Никодимом, що викликало критику у соцмережі. Також житомирянам не сподобалася ідея з зірковою алеєю.

Після цього Богдан Купчинский написав великий пост, в якому показав, як виглядала територія до реконструкції і засудив "коментаторів" у соцмережах, які розкритикували сквер.
 

"Я розумію, що нечисть цим коментаторам не дає спокою, тому підбурює їх на злі задуми, Це наша задумка і наше бажання змінювати наше місто на краще, при цьому не просячи грошей у міської ради, адже знаємо, що в них і так справ повно, куди треба витратити бюджетні кошти. Але, якщо люди будуть змінювати клаптики території міста самі, то у коментаторів не буде потім роботи, критикувати владу за те, що вона нічого не робить, а вони ж від цього кайфують, замість того, аби щось зробити корисне, а не лише бити пальцями по клавіатурі. Я пишаюся тим, що проект скверу благодійників розробила католицька монахиня і радію з того, що ми ні на крок не відступили від того, що сестра намалювала, адже це гарно, не те, що в тих дурних головах, які коментують", - пише Купчинський.


За його словами, він також пишається тим, що новий сквер освятив саме Митрополит УПЦ МП.

"Я пишаюся, що цей Сквер був освячений Владикою Никодимом - Митрополитом Житомирським і Новоград - Волинським УПЦ. Єдиної канонічної Православної Церкви в Україні, яка визнана світом. Тому я знаю, що в цьому сквері буде мир та спокій", - додав житомирянин.

Богдан Купчинський наголошує, що процес перетворення території коледжу йшов дуже повільно і довго тривали пошуки спонсорів.
 

"Спонсори не кошти давали, як пишуть коментатори, а надавали послуги, хтось плитку, хтось зелені насадження, хтось давав працівників, аби вони клали цю плитку. За це їм честь і наша молитва в їх намірах. Я пишаюся тим, що ми єдина дитяча громадська організація, яка взялась за реалізацію такого масштабного проекту і пишаюся тим, що коледж нас в цьому підтримав і ми разом зі старої території, зробили гарний сквер, сквер - де ростуть квіти, де багато декоративних дерев, а не дерева покриті омелою, де бабці приходять і сідають разом зі своїми онуками на лавки і відпочивають", - йдеться у повідомленні.


Наразі відкрита лише перша черга скверу, роботи мають продовжитися навесні.

"На відміну від коментаторів, щось корисне робимо, а не язиками лепечемо. Так, ми створили зіркову алею благодійників і багатьом це не подобається, бо напевне себе там не побачили, ну можливо, якщо будете довгий час творити добрі справи, то і побачите себе там також", - резюмував Купчинський.

До реконструкції




 

Після реконструкції




















Тегі: Житомир, алея, сквер, благодійність
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 1
lgrn
1 fb Olena Gryban (lgrn)   • 14:15:36, 15-11-2019 [Материал]

І, як завжди, грамотєї-журналісти пишуть "знаходиться" замість розташований. Знаходять те, що загубили!
avatar

Інші новини Житомир: