Сьогодні: Вс, 28-04-2024    15:14:52
Житомир » Новини » Суспільство » 2020 » Март » 3 » 16:51:56 оновлено: 17:08:56

Перший випадок коронавірусу: уряд запустив сайт, а головний санлікар закликає не розкуповувати маски

03-03-2020, 17:08:56 668 Коментарі 0 Читать на русском

Перший випадок коронавірусу: уряд запустив сайт, а головний санлікар закликає не розкуповувати маски
Кабінет міністрів створив спеціальну інформаційну сторінку з усією актуальною інформацією про коронавірус COVID-2019 в Україні.

На сайті covid19.com.ua зібрана інформація про готовність України до спалаху коронавірусу та про застережні заходи, передає "Українська Правда".

Зокрема, повідомляється, що в Україні близько 12-ти тисяч місць в інфекційних стаціонарах, близько 2-х тисяч лікарів-інфекціоністів та 5-ти тисяч медперсоналу. 

Також  на сайті пишуть, що захворювання, викликане новим коронавірусом, не можна називати "смертельним", адже летальність складає 3,3%.

Вразливими до коронавірусу вважають людей похилого віку, медпрацівників, людей, які мали контакт із хворими та тих, у кого слабкий імунітет.

Щоб захистити себе від коронавірусу рекомендується часто мити руки, повноцінно харчуватися, мати здоровий сон, займатися фізичними вправами, підтримувати водний баланс організму, не їсти сирого м’яса, не торкатися брудними руками до очей, носа та рота.

Також головний санітарний лікар України Віктор Ляшко закликав українців, які не мають гострого респіраторного вірусного захворювання, не купувати хірургічні маски, бо це може призвести до дефіциту на рівні країни.
 

"Не потрібно використовувати засоби індивідуального захисту, а саме хірургічні маски тоді, коли вони не потрібні. Оскільки, це створює фальшиву оману свого захисту і не запобігає або не дозволяє використовувати інші ефективні профілактичні методи профілактики гострих респіраторних вірусних захворювань  до яких відноситься і коронавірус.

В першу чергу, ми повинні знати, що треба мити руки, досить часто мити руки, якщо немає можливості мити руки ми повинні обробляти їх антисептичними засобами.

Також ми повинні дотримуватися ізоляції або не контактувати з хворими з симптомами гострої респіраторної вірусної інфекції, а якщо відбувається контакт, то ми повинні знаходитися на 1,5 – 2 метри від цієї людини.

Хвора людина із симптомами – це саме та людина, яка потребує одягання хірургічної маски, щоб зменшити відстань на яку поширюється збудник інфекційної хвороби

Не використовуйте засоби індивідуального захисту, оскільки їхня закупівля у великих кількостях, які будуть лежати по квартирах, призведе до того, що ми не матимемо на глобальному рівні хірургічних масок, коли в лікарнях буде запроваджуватися масочний режим, у нас не буде, де їх придбати.

Маска повинна одягатися тільки на людину з симптомами гострої респіраторної хвороби, коли вона буде приходити в лікарню, щоб унеможливити поширення захворювання серед здорових людей"
, – сказав Ляшко.


Як повідомляв "Журнал Житомира", 3 березня в Україні повідомили про перший підтверджений випадок зараження коронавірусом. Чоловік повернувся з Італії в кінці лютого.








Тегі: коронавірус, Кабмін, сайт, маски
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: