Сьогодні: Чт, 09-05-2024    06:47:05
Житомир » Новини » Житомир » 2020 » Апрель » 10 » 15:40:26 оновлено: 16:08:02

Житомир у кризовій ситуації: запасів води у водосховищі лише на 38 днів

10-04-2020, 16:08:02 8595 Коментарі 0 Читать на русском

Житомир у кризовій ситуації: запасів води у водосховищі лише на 38 днів
Житомир чекає безпрецендентна водна криза – рівень води у наших водосховищах невпинно падає. Якщо на початку квітня у водосховищі Відсічне ми мали запас води 3 млн куб. м, то станом на 9 квітня – 2,91 млн куб м.

"Щодня з водосховища на очисні споруди КП "Житомиродоканал" надходить 70 тис. куб. м води, які очищають і транспортують житомирянам та мешканцям навколишніх сіл", – інформує комунальне підприємство "Житомирводоканал".

За день люди споживають від 56 тис. до 63 тис. куб. м води. Якщо надалі ситуація не зміниться, води у водосховищі Відсічному вистачить всього на 38 діб.
 

"Ми робимо все, що від нас залежить, щоб покращити ситуацію: нами були встановлені насоси, які качають воду з Тетерева і наповнюють нею водосховище, але наших зусиль – недостатньо. У випадку, якщо гідрометеорологічні умови не покращаться – ми змушені будемо перейди на погодинну подачу води", – повідомляє КП.


Водоканал звертається до житомирян із проханням більш раціонально споживати воду, не допускати безконтрольних та необґрунтованих втрат води.

1. Полагодьте або замініть несправну сантехніку та крани. Протікає унітаз та підтікає кран – це сотні і навіть тисячі літрів марно за місяць витраченої води.
2. Завжди щільно закривайте кран. З крана, який капає, витікає 24 літри води на добу.
3. Віддавайте перевагу душу, а не прийому ванни. Приймаючи душ протягом 5 хвилин, ви витрачаєте максимум 100 літрів води. А для того, щоб наповнити ванну, необхідно води у два рази більше – до 200 літрів. 
4. Застосовуйте економні насадки-розпилювачі для душу.
5. Купуйте сантехніку-унітаз із двома режимами зливу. Унітаз із двома режимами зливу (повним і економним) дозволяє зекономити приблизно 15 літрів води в день для сім'ї з 3 чоловік.
6. Закривайте кран, коли чистите зуби та під час бриття. Для того, щоб прополоскати рот, наберіть склянку води. Це дозволить Вам заощадити до 45 літрів води – саме стільки витече в каналізацію через відкритий кран за 3 хвилини.


Тегі: посуха, вода, Житомир, водосховище
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: