Сьогодні: Ср, 08-05-2024    19:13:19
Житомир » Новини » Житомир » 2020 » Сентябрь » 29 » 14:56:08 оновлено: 15:25:08

Житомир знову за крок від переходу на погодинну подачу води

29-09-2020, 15:25:08 777 Коментарі 0 Читать на русском

Житомир знову за крок від переходу на погодинну подачу води
Рівень житомирських водосховищ "Видсічне" і "Денишівське" значно впав і продовжує знижуватись. Води лишилось максимум на 2 місяці. У водоканалі говорять, якщо не почнуться інтенсивні та затяжні зливи, то ситуація може стати критичною.
 

"Рівень водосховищ дуже знизився: в Денишівському – до 6 метрів, у Відсічному ми додали води і до повного водосховища не вистачає 1,5 метри. На сьогодні ситуація така, що у водосховищах води лишилось приблизно на 2 місяці. Якби пройшли інтенсивні та тривалі зливи, це, звісно, покращило б ситуацію", – повідомила в коментарі телеканалу Ctv інженер-технолог цеху водоводу КП "Житомирводоканал" Тамара Ступакова.


Наразі підприємство докладає максимум зусиль, щоб уникнути переходу на погодинну подачу води, адже від цього залежить і дотримання санітарних норм, і робота промислових підприємств.
 

"Ми перекачуємо воду з нижнього б’єфу у верх водосховища і таким чином підтримуємо рівень. Окрім того, поповнюємо водосховище Відсічне з Денишівського дуже дозовано, шоб уникнути втрат води через випаровування", – розповідає Тамара Ступакова. 


Така ситуація у водосховищах зумовлена не лише кліматичними змінами, але й людською діяльністю, зокрема, використанням фосфатних миючих засобів. Вони є причиною значного розмноження у водоймах синьо-зелених водоростей.

Нагадаємо, в кінці травня в Житомирі була загроза введення погодинного графіка подачі води. Тоді затяжні дощі допомогли наповнити житомирські водосховища.

Тегі: Житомир, вода, водосховище
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: