Сьогодні: Чт, 09-05-2024    09:25:42
Житомир » Новини » Суспільство » 2020 » Август » 5 » 09:46:31 оновлено: 10:10:31

Працівники житомирської психлікарні влаштували протест і перекрили міжнародну автотрасу. ФОТО

05-08-2020, 10:10:31 7506 Коментарі 0 Читать на русском

Працівники житомирської психлікарні влаштували протест і перекрили міжнародну автотрасу. ФОТО
Пів сотні працівників Житомирської обласної психіатричної лікарні №2 в Овруцькому районі 4 серпня перекривали дорогу міжнародного значення Виступовичі - Житомир - Могилів-Подільський. 

Люди безперервно ходили пішохідним переходом, вимагаючи виплатити заборговану зарплату і не закривати лікарню, передає "Суспільне Житомир".
 

"Ми проводимо акцію за збереження нашої лікарні. Ми хочемо працювати. Якщо ми залишимось без роботи і лікарня закриється, то наше село просто зникне із карти України. Багато в кого з нас стаж 25-26 років. Ми не хочемо залишитися також без пенсії, бо в нас ще немає пенсійного віку", - сказала Наталія Редчиць, медсестра лікарні.




Станом на сьогодні на стаціонарному лікуванні перебуває близько 90 пацієнтів. 
 

"Загалом в нас 3 відділення. Менше 80 пацієнтів на даний час не буває. Інше відділення – жіноче. На 30 ліжок. Ще є чоловіче відділення, яке також розраховане на 30 ліжок. Також є психотуберкульозне відділення, яке обслуговує пацієнтів з усієї області з лікарень та психоневрологічних інтернатів", - сказав працівник лікарні Олександр Вознюк.


Керівниця лікарні Тетяна Давидюк розповіла, що відповідно до контракту з Національною службою здоров’я України заклад отримав фінансування на суму всього 205 тисяч гривень. Персонал не отримує зарплати із червня.


 

"Не може лікарня на 100 ліжок існувати за суму 205 тисяч гривень. Це фактично лише оплата за електроенергію. У нас лікарня хронічних пацієнтів. Люди 20-30 років лікуються через психічні хвороби. Майже всі інваліди. Частина із них недієздатні. І психотуберкульозне відділення єдине в області. На даний час в нас працює 120 штатних працівників. Останнє, що ми виплатили людям перед днем медичного працівника, це по 700 гривень, бо це все, що залишилось на наших рахунках. Ще маємо трохи грошей на хліб для пацієнтів, деякі продукти закупили. Решту покладаємося на волонтерів", - сказала Тетяна Давидюк.


До червня цей медичний заклад дофінансовували на суму понад 2 мільйони гривень з рахунку Держбюджету.
 

"НСЗУ на сьогодні оплачує тільки медичну послугу. Соціальні послуги не оплачуються в таких закладах. Крім авансових виплат 200 тисяч, більше виплат не було. НСЗУ виставляє певні умови, які заклад повинен виконувати. Пообіцяла Національна служба здоров’я України, що в липні після отримання ліцензії вони нададуть авансові виплати", – розповів керівник обласного управління охорони здоров’я Микола Суслик.


На наступній сесії облради буде вноситися питання про виділення грошей на повноцінну заробітну плату медичним працівникам. Це 1 млн 100 тисяч гривень на один місяць.

ФОТО: Суспільне

Тегі: лікарня, Житомирська область, Протест
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: