Сьогодні: Вс, 28-04-2024    23:39:36
Житомир » Новини » Суспільство » 2020 » Август » 19 » 07:53:45 оновлено: 07:44:45

Недогледіли: 6-річний хлопчик із синдромом Дауна втік із садочка і сам прийшов додому. ВІДЕО

19-08-2020, 07:44:45 3819 Коментарі 0 Читать на русском

Недогледіли: 6-річний хлопчик із синдромом Дауна втік із садочка і сам прийшов додому. ВІДЕО
У Новоград-Волинському Житомирської області шестирічний хлопчик із синдромом Дауна втік із дитячого садка і сам прийшов додому. Зникнення дитини в дошкільному закладі помітили лише після того, як завідувачці подзвонили батьки - принаймні так вони запевняють. 

Тепер батьки вимагають притягнути до відповідальності виховательку та адміністрацію закладу, йдеться в сюжеті ТСН.

Шестирічного Тимура щоранку до садочка водить старша 15-річна сестричка Вікторія. Так було і того ранку. Але вже за півтори години хтось почав стукати в двері. Коли мати відчинила, ледь не втратила мови - на порозі стояв Тимур.
 

"Розуміємо, що наша дитинка просто прийшла сама із садочка. Я телефоную завідувачці, кажу: "Вікторіє Іванівно, де моя дитина?", (відповідає - ред.) "Вона в садочку, твоя дитина". "Ні, - кажу. - Чому він вдома?", - обурюється мама хлопчика Оксана Кривенко.


Від садочка до дому із пів кілометра, і йти треба проїжджою частиною, бо немає тротуару. Те, що їхня дитина не потрапила під машину, чи не заблукала - диво, кажуть батьки, бо Тимур майже не розмовляє і погано орієнтується.

"Він дуже доброзичливий, іде на контакт дуже просто, його могли б узяти за руку і завести бозна куди, і він нічого б не зміг сказати", - говорить батько дитини Олександр Кривенко.
 
 

"Чи він одразу знайшов дорогу, чи він шукав - ми не знаємо. Коли ми подзвонили, то вони навіть не бачили, що дитини немає. Вони просто були зайняті святкування дня народження", - говорить мама хлопчика.


У садочку - своя версія, як усе було. Завідувачка каже, що того дня в цій групі було лише шестеро дітей - троє з вадами здоров'я. Вихователька відвернулася на мить на іншу дитину, у якої випав слуховий апарат. Поки допомагала, хлопчик вибіг через відкриті ворота.

"Було обшукано прилеглу територію, всі кущі і тут я повідомила, що дитина вже вдома, тобто, це було три хвилини", - каже завідувачка ДНЗ №16 м. Новограда-Волинського Вікторія Данюк. 

У поліцію працівники дитсадка про інцидент не повідомляли, каже завідувачка, бо хлопчик швидко знайшовся. Батьки Тимура написали скарги на виховательку та адміністрацію закладу в міське управління освіти. Хочуть, щоби їх покарали за недогляд дитини.
 

"Зрозуміло, що це службова недбалість, притягнуто до адміністративної відповідальності осіб, з вини яких сталася ця подія, - це вихователя і комірника", - розповіла керівниця управління освіти Новоград-Волинської міської ради Тетяна Ващук.


Батьки Тимура написали скарги в Міністерство освіти, бо певні, що догани виховательці та комірнику садочка - не достатнє покарання, а сина збираються перевести в інший дошкільний заклад.

Тегі: житомирщина, дитсадок
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: