Сьогодні: Чт, 09-05-2024    07:14:28
Житомир » Новини » Житомир » 2020 » Август » 19 » 12:27:29 оновлено: 12:42:33

Обладнання з 60-х років: Житомирський мамологічний центр потребує термінового ремонту

19-08-2020, 12:42:33 491 Коментарі 0 Читать на русском

Обладнання з 60-х років: Житомирський мамологічний центр потребує термінового ремонту
У березні 2020 року на базі приміщень хірургічного відділення міської лікарні №1 створили Житомирський міський мамологічний центр.

Як повідомляє "Суспільне Житомир", за майже півроку існування центру вже є достатньо велика база пацієнток. Попередній запис здійснюється на 3 місяці наперед. У стаціонарі хірургічного відділення проводять тривають операції з видалення онкопухлин. 

Проте, умови у центрі не найкращі: малофункціональні операційні столи, застарілі лампи для підсвічування, підлога, яку не можна добре стерилізувати, та суміжний санвузол.
 

"У стаціонарі, у передопераційній – стара плитка із пазами. Підлогу не можливо помити так, щоб вона була стерильною. І взагалі, підлога та стіни не відповідають санітарним вимогам. Тут повинен бути спеціальний лінолеум. Він має митися, стерилізуватися, оброблятися", - сказав завідувач центру Микола Міненко.


Також у центрі поки що є лише одна палата на 4 пацієнтки. Вона після косметичного ремонту, але в ній немає санвузла та душу. 


 

"Потрібен ремонт й у самій операційній. Останній раз ми робили його за гроші спонсорів. Але обладнання тоді не замінили. Воно ще з радянських часів. Є проблеми з навісними рефлекторними лампами, операційними столами. Вони взагалі ще з 60-тих років минулого століття. І вже давно вичерпали свій ресурс", – зазначив в.о. керівника хірургічного відділення Володимир Беспалюк.


Планується, що найближчим часом у діагностичному відділенні, розташованому в міській поліклініці №1, встановлять сучасний цифровий мамограф з томосинтезом, який дозволить діагностувати рак молочної залози.

Щодо ремонту приміщення, то, за словами заступниці міського голови, грошей поки що немає. 
 

"Цього року більше 30 млн грн виділили на боротьбу з COVID-19. А гроші могли б бути спрямовані на інше. І ми, представники місцевих органів влади, повинні підтримувати і розвивати матеріально-технічну базу наших лікарень. Думаю, гроші лікарня знайде. Дещо надійде і з міського бюджету. Тобто, гадаю, це питання буде вирішено", – розповіла Марія Місюрова.


ФОТО: Суспільне

Тегі: Житомир, мамологія, лікування
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: