Сьогодні: Пт, 26-04-2024    21:28:49
Житомир » Новини » Житомир » 2020 » Август » 20 » 07:22:14 оновлено: 07:46:48

У Житомирі на нараді обговорили реконструкцію аеропорту: потрібне розширення смуги. ФОТО

20-08-2020, 07:46:48 858 Коментарі 0 Читать на русском

У Житомирі на нараді обговорили реконструкцію аеропорту: потрібне розширення смуги. ФОТО
19 серпня у аеропорту "Житомир" відбулася виїзна нарада, на якій обговорили поточний стан справ з реконструкції та розвитку летовища. Про це повідомили в облдержадміністрації.

Участь у нараді взяли Заступник Міністра інфраструктури України Олег Ющенко, перший заступник голови Житомирської ОДА Володимир Федоренко, заступник Житомирського міського голови Світлана Ольшанська, генеральний директор Директорату авіаційного транспорту Міністерства інфраструктури України Дмитро Кушпіль, заступник Директора департаменту управління об’єктами державної власності та фінансово-господарської діяльності Тетяна Мізерна, власник аеропорту "Житомир" Олексій Янчук, директор аеропорту "Житомир" Андрій Скиба, технічний директор аеропорту "Житомир" Сергій Янчук.
 

"У даний час аеропорт Житомир відповідає всім вимогам, але через коротку злітно-посадкову смугу не може приймати сучасні повітряні судна, а лише використовується авіакомпанією YanAir для виконання технічного обслуговування свого флоту. На даний момент на ньому проводиться ремонт літаків та їх технічне обслуговування", – зазначають в ОДА.


Для повноцінного функціонування аеропорту потрібне подовження злітно-посадкової смуги до 2500 метрів та її розширення до 45 метрів. Також необхідно встановити інструментальну систему посадки (ILS), яка включає радіомаяк по схилу з дальномером для обох боків напрямків посадки (129 та 309), що дозволяє отримати 1-у категорію ІКАО.

Як повідомляв "Журнал Житомира", 22 серпня в житомирському аеропорту відбудеться видовищний фестиваль "KOROLEV AVIA FEST".









ФОТО: Житомирська ОДА

Тегі: реконструкція, аеропорт, Житомир
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: