Сьогодні: Ср, 08-05-2024    17:24:38
Житомир » Новини » Суспільство » 2020 » Сентябрь » 23 » 13:56:00 оновлено: 14:40:00

На Житомирщині відкрили ліцей, який готуватиме майбутніх військових. ФОТО

23-09-2020, 14:40:00 968 Коментарі 0 Читать на русском

На Житомирщині відкрили ліцей, який готуватиме майбутніх військових. ФОТО
У місті Новоград-Волинський відкрили ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Сьогодні для 104 ліцеїстів відбулася урочиста присяга. Головна мета навчального закладу - дати ліцеїстам фундаментальну підготовку, яка буде сприяти вступу випускників до вищих військових навчальних закладів.

Ліцеїсти забезпечуються безкоштовним проживанням у гуртожитку, харчуванням та речовим майном. У закладі створено всі необхідні умови для того, щоб здобути сучасну, доступну та якісну освіту.

У ліцеї функціонують спортивні секції та вокальний гурт, є спортивна та тренажерна зали, а також кімната для єдиноборств. Крім того, облаштовано електронний та стрілецький тири й тенісний зал.

Крім, того ліцей підписав меморандум про співпрацю між Житомирською обласною державною адміністрацією, Житомирською обласною радою, 30-ю окремою механізованою бригадою імені князя Костянтина Острозького,  Житомирським військовим інститутом імені Сергія Павловича Корольова.

Зокрема на базі Житомирського військового інституту планується проведення для вихованців ліцею спецкурсів із використанням сучасного обладнання. А 30-а окрема механізована бригада буде ділитися з ліцеїстами бойовим досвідом, навчатимуть майбутніх воїнів основам тактики та стратегії.

Випускники ліцею одержать атестат про повну загальну середню освіту та нагрудний знак за зразком, затвердженим Міністерством оборони України. Традиційно, вони матимуть переваги під час вступу до військових вищих навчальних закладів.














Тегі: ліцей, Новоград-Волинський, військові
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: