Сьогодні: Пн, 29-04-2024    13:47:08
Житомир » Новини » Влада » 2021 » Январь » 22 » 11:26:31 оновлено: 11:38:31

Вимагав відкат з «ковідних» коштів: СБУ повідомила подробиці затримання Миколи Суслика

22-01-2021, 11:38:31 2303 Коментарі 0 Читать на русском

Вимагав відкат з «ковідних» коштів: СБУ повідомила подробиці затримання Миколи Суслика
Служба безпеки України затримала директора Департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Миколу Суслика за вимагання "відкату" з коштів, виділених на протидію пандемії COVID-19. Про це 22 січня повідомила СБУ.
 

"У межах розпочатого кримінального провадження оперативники спецслужби встановили, що посадовець вимагав гроші з керівництва комунального некомерційного медичного закладу. Установа отримала субвенцію з державного бюджету згідно з постановою Кабміну про виділення коштів на боротьбу з пандемією. Лікарні перерахували понад 1,2 мільйона гривень, на які було закуплено медичне обладнання для потреб пацієнтів з діагностованим коронавірусом", – йдеться у повідомленні.


За інформацією СБУ, директор департаменту вимагав від керівництва медичного закладу 10% "відкату".

"Співробітники СБ України задокументували отримання чиновником першої частини хабара. Правоохоронці затримали його згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України поблизу службового кабінету під час передачі другого траншу", – додали в спецслужбі.

Досудове слідство триває за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру.
 

Передісторія


Ввечері 21 січня стало відомо про затримання СБУ директора департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Миколи Суслика.


Тегі: відкат, Ода, СБУ, Микола Суслик
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: