Сьогодні: Сб, 27-04-2024    19:06:02
Житомир » Новини » Житомир » 2021 » Апрель » 20 » 13:47:27 оновлено: 13:53:39

В міській лікарні Житомира модернізують відділення і встановили кисневий кріоциліндр. ФОТО

20-04-2021, 13:53:39 479 Коментарі 0 Читать на русском

В міській лікарні Житомира модернізують відділення і встановили кисневий кріоциліндр. ФОТО
У першій міській лікарні Житомира модернізують приймальне відділення. Капітальний ремонт відбувається в межах державної програми «Велике будівництво» з покращення матеріально-технічної бази та ремонтів опорних закладів охорони здоров’я. 

«В таких закладах мають бути створені комфортні умови для пацієнтів та забезпечена доступність до всіх медичних послуг. З бюджету громади на реконструкцію спрямовано близько 2 млн грн», – інформує міська рада.

В оновленому відділенні встановлять дороговартісне медичне обладнання – 64-зрізовий комп’ютерний томограф, який медичний заклад вже отримав від держави.

Також в лікарні встановили ще один кріоциліндр. Як розповів в соцмережі мер Житомира, кріоциліндр без дозаправки забезпечує потребу закладу в кисні на 2 доби.
 

«За місяць змонтували магістралі між корпусами: кисень подається централізовано до пацієнта. Це зручніше та вдвічі економніше для бюджету, аніж переносити його в балонах. В лікарні таких 8 резервуарів, кожен розрахований на більш як 2 тони рідкого кисню. Поки цього достатньо, але плануємо збільшити об’єми», – зазначив Сергій Сухомлин.













 

Фото зі сторінки міського голови в соцмережі

Тегі: модернізація, Житомир, лікарня
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: