Сьогодні: Чт, 09-05-2024    18:32:03
Житомир » Новини » Житомирська область » 2021 » Июнь » 1 » 11:57:43

Біля «Камінного села» затримали старателів, що видобували бурштин за допомогою мотопомпи

01-06-2021, 11:57:43 256 Коментарі 0 Читать на русском

Біля «Камінного села» затримали старателів, що видобували бурштин за допомогою мотопомпи
На півночі Житомирської області поблизу "Камінного села" виявили нелегальних старателів, які видобували бурштин за допомогою мотопомпи. Про це "Журналу Житомира" повідомили в обласній прокуратурі.
 

"Установлено, що 27.05.2021 нелегальні старателі за допомогою саморобної мотопомпи та знарядь до неї намагалися видобути сонячне каміння на території лісового масиву, що неподалік с. Рудня-Замисловицька, де раніше активно здійснювався незаконний видобуток бурштину. Виявили вказаних осіб під час незаконного промислу працівники однієї з охоронних фірм спільно з працівниками місцевого відділення поліції", – інформує відомство.


За фактом незаконного видобування бурштину Коростенською окружною прокуратурою розпочато кримінальне провадження (ч. 1 ст. 240-1 КК України).

Мотопомпу та інші знаряддя для видобутку бурштину вилучено та визнано речовими доказами у кримінальному провадженні. Наразі встановлюються обставини вчинення злочину.

Нелегальним старателям загрожує покарання у виді штрафу від 51 до 170 тис. грн або обмеження волі на строк від 2 до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією в дохід держави знарядь вчинення злочину.

Фото: прокуратура

Тегі: бурштин, незаконний видобуток, Житомирська область
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: