Сьогодні: Пт, 26-04-2024    11:22:02
Житомир » Новини » Житомир » 2021 » Июль » 15 » 12:44:13 оновлено: 12:44:46

Новий завод можуть побудувати в промзоні Житомира: планують виробляти патрони

15-07-2021, 12:44:46 1655 Коментарі 0 Читать на русском

Новий завод можуть побудувати в промзоні Житомира: планують виробляти патрони
В промзоні Житомира по вулиці Корольова компанія з іноземними інвестиціями планує побувати завод по виробництву патронів. 

Як повідомляє Житомир інфо, 8 липня 2021 року в Житомирі зареєстрували ТОВ «Житомирський патронний завод». Статутний капітал – 200 тис. грн, основний вид діяльності – виробництво зброї та боєприпасів. Власником та керівником фірми є киянин Сафонов Дмитро Олексійович.

15 липня міський голова Житомира Сергій Сухомлин пояснив, що в промзоні планують побудувати сучасний завод з виготовлення патронів, які зараз в Україні не виробляються. 

Однією з умов для іноземної компанії-інвестора була реєстрація фірми в Житомирі.
 

«Це значні інвестиції та питання національної безпеки України. В нас були умови, що вони реєструють компанію в Житомирі, купують нерухомість і лише після цього у міської ради будуть підстави виділяти землю. Зараз Україна не має власних патронних заводів, останній знаходився в Луганську і був втрачений під час окупації. Це також інвестиції і створення робочих місць. Крім того, для нас є пріоритетом відновлення в Житомирі високотехнологічного виробництва, які створюють робочі місця для висококваліфікованого персоналу. Також ми будемо підписувати меморандум, де обов’язково буде умова за ініціативи інвестора, американської компанії – пріоритет працевлаштування учасників АТО та людей з інвалідністю. Це програма, яка працює на їхніх підприємствах по всьому світу», – розповів Сергій Сухомлин.


Мер також повідомив, що на позачергову сесію міської ради, яку планують провести найближчим часом, буде винесений проєкт рішення про земельну ділянку (вул. Корольова, 132), яку міська рада сформує для подальшої передачі патронному заводу.



Як повідомлялося, італійська компанія Ferplast, яка займається виробництвом товарів для тварин, побудує в Житомирі ще одну фабрику.

Тегі: промзона, Житомир, завод, патрони
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: