Вчора в середу 5 січня на центральному міському Житньому ринку в Житомирі спостерігався передріздвяний ажіотаж. Таке відчуття, що в цей день не працювало жодне підприємство Житомира.
Подібний ажіотаж спостерігався перед Новим Роком 30-31 грудня, - пише Сергій Симонов, видання «Житомирський Меркурій».
Хоча всі чудово знають, що ціни в ці дні підскакують до максимальних висот. За даними статистики овочі подорожчали на 18%, а огірки сильніше інших продуктів. Трохи подорожчали фрукти - на 3% і традиційні овочі.
Якщо провести порівняльну характеристику цін передноворічного і передріздвяного ринків, то останній злегка виграє. Це особливо стосується цін на м'ясо свинини. Реально його можна було купити за 36-38 гривень, підчеревина - менше 30.
Стабільними ціни (після подорожчання) залишилися на свіжу рибу та фрукти. Подешевшав твердий сир: «Російський» можна було купити за 48-49 грн. Правда на ньому позначка: «Акція». Що це означає, навіть продавці не могли толком відповісти.
Шокували ціни на парникові огірки та крупу гречану фасовану. Ціна на них відповідно 22 і 16 гривень. Білі гриби (сухі) на своєму стабільно високому рівні - низка 65-85 грн.
Великий наплив покупців спостерігався «на рибі». Мабуть, на Святий Вечір житомиряни вважають за краще бачити на своїх столах рибу.
Злегка впали ціни і на яйця курячі. За 7 грн. 20 коп. можна було купити досить великі.
Стабільна ціна курей і качок - 19 і 29 гривень за 1 кг відповідно.
«Кусається» грудинка і балик. Не кожен може дозволити собі викинути 50-60 гривень за м'ясні вироби навіть на свято.
Новорічний та Різдвяний стіл житомирянина в цьому році в порівнянні з попереднім став значно дорожче, а подарунки, в наслідок цього, більш скромними.
Невелике падіння цін можна очікувати після 14 січня.