У Житомирі відкрилися ринки і активно розпочався продаж овочів. У ветлабораторії на Житньому ринку не забувають про нітратну загрозу в ранніх овочах.
З початку місяця там вже провели 795 експертиз, йдеться у сюжеті телеканалу "С-TV".
"Із всіх партій 9 випадків було перевищення норм вмісту нітратів – у кабачках, 2 випадки у червоному буряку і 1 випадок у редьці", – розповідає завідувач лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи Євген Давидов.
У кабачках при нормі 400 наявність нітратів була у межах 600-700 мг/кг. У буряках – 2000 мг/кг при нормі 1400 мг/кг. У редьці – також 2000 при нормі 1200 мг/кг.
Тенденції нітратних перевищень щосезону різні. Так, багато років поспіль найбільша підозра падала на огірки та редьку, на сьогодні це кабачки.