На Житомирщині кожне шосте підприємство працює з порушеннями карантинних вимог. Найчастіше порушення протиепідемічних норм фіксували на агропродовольчих ринках, підприємствах торгівлі, ресторанного господарства та в закладах освіти.
Про це повідомляє "
Суспільне" з посиланням на Держпродспоживслужбу в Житомирській області.
Починаючи з березня 2020 року, спеціалісти відомства перевірили 38 тисяч суб`єктів господарювання. За результатами перевірок склали більше двох тисяч протоколів та винесли півтори тисячі приписів.
"Перевірки виявили, що 17 % об'єктів не дотримувалися протиепідемічного режиму. Але на початку епідемії їх було набагато більше. Просто служба з березня по червень працювала у формі роз'яснень та попереджень усного характеру. Це вже пізніше, коли ми побачили, що збільшується кількість хворих і процес стає некерованим, то вже вимушені були застосовувати штрафи до людей, які порушують карантинні вимоги", – розповів начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександр Шпита.
Порушення протиепідемічних норм фіксують і зараз – особливо на агропродовольчих ринках, підприємствах торгівлі та ресторанного господарства.
Найчастіше там не одягають маски, не дотримуються дистанції, працюють у вечірній час, проводять масові гуляння.