Сьогодні: Вс, 05-05-2024    01:05:08
Житомир » Новини » Суспільство » 2021 » Июль » 12 » 07:55:38 оновлено: 07:55:17

У Житомирі з коноплі виготовляють посуд: його можна навіть з'їсти. ФОТО

12-07-2021, 07:55:17 523 Коментарі 0 Читать на русском

У Житомирі з коноплі виготовляють посуд: його можна навіть з'їсти. ФОТО
У Житомирі почали виготовляти біопосуд та пергаментний папір із конопель. Після використання за призначенням посуд можна з'їсти.

Про це біодизайнер Олег Земнухов повідомив виданню Укрінформ.
 

«У бактеріальну целюлозу, що складається із суміші бактерій та грибів, я вживляю волокна та листочки коноплі. Із цього утворюється плівка, з якої виготовляю посуд, що є альтернативою пластиковому, та папір, що використовується як пергаментний або для декору. Якщо плівка товстіша, то її можна застосовувати як штучну шкіру, з якої за кордоном виготовляють сумки, гаманці, взуття», – розповів Земнухов.


За його словами, такий посуд після миття використовується повторно. При цьому, як посуд, так і пергаментний папір з конопель можна їсти.





Наразі біодизайнер експериментує із виготовленням з конопель будівельного матеріалу.
 

«Кострицю, тобто відходи після обробки стебла коноплі, можна використовувати як сировину для будівельного матеріалу – коноплебетону. Коли будується каркас, його затрамбовують вапном із кострицею. Через три дні знімають обшивку – і стіна готова. Планую побудувати таким чином свою майстерню», – додав Земнухов.


Окрім того, біодизайнер виготовляє з конопель взуття, одяг, губки для миття посуду, жалюзі, халву, квас та вирощує мікрозелень.
 

Фото: Ірина Чириця / Укрінформ

Тегі: конопля, посуд, Житомир
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: