Сьогодні: Вс, 05-05-2024    23:56:53
Житомир » Новини » Кримінал » 2010 » Декабрь » 30 » 14:04:23

Заарештований чиновник, який купив за наказом Тимошенко автомобілі швидкої допомоги

30-12-2010, 14:04:23 1841 Коментарі 0 Читать на русском

Заарештований чиновник, який купив за наказом Тимошенко автомобілі швидкої допомоги
На директора держпідприємства "Укрмедпостач" завели кримінальну справу через машини "швидкої допомоги", куплені за Тимошенко.

Про це «Журналу Житомира» повідомила прес-служба генпрокуратури.

Генеральною прокуратурою України порушено справу, в рамках розслідування у кримінальній справі, за фактом закупівлі чиновниками Кабміну в 2009 році 1000 вантажопасажирських автомобілів Оpel Combo під виглядом автомобілів швидкої медичної допомоги.

Справу завели на директора ДП "Укрмедпостач" Миколи Петренка за фактом розтрати чужого майна в особливо великому розмірі на суму близько півмільйона гривень, повідомили в ГПУ.

Вчора він був затриманий. Досудове слідство у справі триває.

За словами, генерального прокурора Віктора Пшонки, ці автомобілі не підходять для використання в якості автомобілів швидкої допомоги, і при цьому були куплені під час кампанії з виборів Президента, в яких брала участь і Тимошенко.

Нагадаємо, 14 вересня 2009 року між "Укрмедпостачем" і компанією Vamed Engineering (Австрія) був підписаний договір про постачання автомобілів Opel Combo за кошти кредиту, взятого під держгарантії, які надалі Кабмін Тимошенко передавав як автомобілі швидкої допомоги для експлуатації в сільській місцевості.

Пізніше, 27 січня в Житомирі, Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко під час робочої поїздки вручила ключі від 26 автомобілів швидкої допомоги для лікарень Житомирської області.

У свою чергу, мер Житомира Віра Шелудченко була обурена тим, що Житомир не отримав ні однієї машини. «За останні п'ять років Житомир не отримав ні копійки від держави на придбання машин швидкої допомоги» - обурювалася тоді Шелудченко.









Тегі: Тимешенко, генп, Житомир
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: