Сьогодні: Пн, 29-04-2024    11:06:47
Житомир » Новини » Влада » 2011 » Февраль » 21 » 23:39:27

Експеримент. У Житомирі з'явився «гучномовний» патруль ДАІ. ФОТО

20-02-2011, 23:39:27 1927 Коментарі 0 Читать на русском

Експеримент. У Житомирі з'явився «гучномовний» патруль ДАІ. ФОТО
Патрульний автомобіль Державтоінспекції, пересувається в міському потоці машин, вже сам по собі є виховним чинником для всіх учасників дорожнього руху.

Житомирська ДАІ вирішила піти ще далі - спробувати достукатися до свідомості водіїв і пішоходів ще й словесно.

Озброївшись гучномовцями, патрульні автомобілі роз'їжджають по вулицях Житомира, а з їх динаміків до вух перехожих і проїжджаючих повз автомобілів, доноситься суворий і повчальний голос інспектора ДПС, що попереджає про неприпустимість порушення Правил дорожнього руху.

- Такі заходи повинні дати добрі результати, - пояснює начальник УДАІ УМВС України в Житомирській області Петро Блажівський. - За допомогою технічних засобів, зокрема гучномовців, профілактична робота, проведена патрульним екіпажем ДПС серед учасників дорожнього руху, охоплює значну їх кількість, а також територію всіх центральних вулиць міста. Саме там, в місцях найбільшої концентрації транспортних засобів, водіям і пішоходам потрібно постійно нагадувати про дотримання Правил - суворого закону дороги, нехтування яким, як правило, призводить до того, що називається нещасним випадком.

Дорожньо-транспортні пригоди, яких на дорогах області в поточному році вже зареєстровано 27, в основному мали місце через неуважність і свідоме порушення правил безпеки руху всіма категоріями його учасників. Це і перевищення швидкості руху, порушення правил проїзду перехресть, пішохідних переходів, правил маневрування, проїзд на заборонний сигнал світлофора - з боку водіїв, а також ряд правопорушень, що стосуються пішоходів.

У поточному році на дорогах Житомирщини вже зареєстровано 19 ДТП за участю пішоходів, в яких 2 людини загинули, ще 17 отримали тілесні ушкодження.

Ретельно вивчивши та проаналізувавши всі ці обставини, результатом яких стали ДТП, працівники ДАІ визначили найбільш небезпечні в плані аварійності ділянки вулично-дорожньої мережі Житомира.

Особливу увагу приділено навчальним закладам, що розташовані поблизу проїжджої частини дороги. Саме на ці місця направлено особливу увагу правоохоронців дорожнього порядку. У своєму зверненні до громадян інспектори ДПС нагадують основні правила дорожньої безпеки, які повинні дотримуватися як водіями, так і пішоходами.

За словами керівника обласного УДАІ Житомира Петра Блажівського, подібні заходи не тільки дозволять полегшити, якісно поліпшити роботу інспекторів ДПС, але і позитивно вплинути на дорожню ситуацію в цілому і значно знизити рівень аварійності на дорогах.

На сьогоднішній день «гучномовний» патрульний автомобіль ДАІ - це свого роду експеримент, який надалі вкорениться в повсякденній роботі вартою дорожньої безпеки. Крім того, такі ж експерименти проводяться не тільки в обласному центрі, але і в містах Житомирщини - Коростені, Малині, Новоград-Волинському та Бердичеві, а в подальшому така робота пошириться і на всі районні центри області.


http://img.zhzh.info/_ph/1/2/652262197.jpg




http://img.zhzh.info/_ph/1/2/294653495.jpg




http://img.zhzh.info/_ph/1/2/293074781.jpg

Тегі: міліція, Житомир, експеримент, Поздравление Маме
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: