Сьогодні: Чт, 02-05-2024    16:44:06
Житомир » Новини » Житомир » 2018 » Декабрь » 4 » 15:51:57

5 гривень за місце: стало відомо, скільки грошей приносять в бюджет Житомира тимчасові торговельні майданчики

04-12-2018, 15:51:57 874 Коментарі 0 Читать на русском

5 гривень за місце: стало відомо, скільки грошей приносять в бюджет Житомира тимчасові торговельні майданчики
У Житомирі функціонує 5 тимчасових торговельних майданчиків. За 11 місяців вони принесли бюджету міста більше півмільйона гривень. Однак є і проблемні зони торгівлі. Одна з таких по вулиці Чуднівській, навпроти КП "Житомирводоканал".

Колись встановити майданчик просили самі мешканці, та сьогодні з продуктів тут лише порожні пляшки з-під алкоголю. Заступниця керівника з благоустрою каже, що це – найзбитковіший з майданчиків, інформує Житомир лайф.
 

"У нас відкрився новий торговельний майданчик, який за листопад нам дав лише 600 гривень. Вже і торгівлі немає, і поставили ми його пізно – восени. Це на Чуднівській, 103. Я так думаю, що за зиму ми спрацюємося з найближчими селами: Тетерівка, Перлявка, які поїдуть і повезуть туди свою продукцію. На сьогодні він не те, що не окуповується, але й не дає жодного прибутку. Ми щоденно там прибираємо сміття, чистимо і перевіряємо, чи є ті, хто торгує", – каже заступниця керівника КП Наталія Павлюк


Місце на такому майданчику коштує 5 гривень для господарів та 36 грн – для підприємця із автомобілем. На порушників, зокрема тих, хто виїжджає на тротуар автомобілем, складають протокол. Чергують кілька разів на день.

"До початку торгівлі ми прибираємо, вивозимо сміття, якого буває багато. Тому що люди торгують і не завжди після себе прибирають. І ми обілечуємо через касовий апарат. Ви можете піти і перевірити будь-кого, попросивши чек. Все йде через податкову. Якщо 5 гривень – беремо і даємо чек. І вже податкова бачить, що ми взяли", – додає чиновниця. 

Однак на практиці це має банальніший вигляд: замість складати протокол інспектор просто пояснює порушникам, чому не варто паркуватися в забороненій зоні.

Узимку інспекція з благоустрою розміщуватиме нові "ялинкові" майданчики, адреси яких раніше опублікував "Журнал Житомира".

Тегі: торгівля, тимчасові майданчики, Житомир
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: