Сьогодні: Пн, 29-04-2024    05:23:15
Житомир » Новини » Культура » 2018 » Декабрь » 6 » 08:57:05

У Житомирі відзначили 60-річний ювілей з дня заснування ансамблю «Льонок». ФОТО

06-12-2018, 08:57:05 1178 Коментарі 0 Читать на русском

У Житомирі відзначили 60-річний ювілей з дня заснування ансамблю «Льонок». ФОТО
У Житомирі святковим концертом відзначили 60-річчя від дня заснування Поліського ансамблю пісні і танцю «Льонок» імені Івана Сльоти. Захід пройшов у Житомирській обласній філармонії ім. С.Ріхтера.

Про це «Журналу Житомира» повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.
 

«Десятки років ви зберігаєте свій унікальний стиль та манеру, вас знають і впізнають не тільки на Житомирщині, а й в Україні та за межами держави! Сьогодні ми пишаємося вашими успіхами. Приємно, що учасники колективу знайшли своє музичне покликання в ансамблі, який названо на честь відомого житомирянина Івана Сльоти. Саме його музика так часто звучить у ваших піснях. У цей день бажаю кожному із вас міцного здоров’я, професійних успіхів, натхнення та щирих емоцій. Хай все у вас буде гармонійно, мелодійно та лише із мажорними акордами», – привітала колектив начальник управління культури та туризму Житомиркої ОДА Тетяна Парфентієва.


Після привітань учасникам колективу вручили грамоти та подяки грамоти від керівництва області.

У свою чергу ансамбль подарував глядачам та присутнім у залі гостям найкращі вокально-хореографічні композиції та пісні Полісся.
 

Довідково

Житомирський хор (нині –Поліський ансамбль пісні і танцю) «Льонок» був започаткований майстром хорового співу Анатолієм Авдієвським у 1958 році. Основу репертуару складають вокально-хореографічні композиції та пісні Полісся, музику до багатьох з яких написав Іван Сльота.

Візитівкою колективу стала написана на початку 70-х пісня «А льон цвіте» (вірші Василя Юхимовича).

«Льонок» – лауреат багатьох всеукраїнських та міжнародних конкурсів. З концертними виступами побував у Болгарії, Польщі, Словенії, Румунії, Франції, Росії, Білорусі, Казахстані, Вірменії, Азербайджані, Грузії та багатьох інших країнах.
















Тегі: Житомир, ансамбль, ювілей, Льонок
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: