Сьогодні: Сб, 04-05-2024    23:55:07
Житомир » Новини » Житомир » 2019 » Июнь » 21 » 12:36:22

Відремонтувати все неможливо! У мерії відповіли на петицію про реконструкцію тротуарів в Житомирі

21-06-2019, 12:36:22 840 Коментарі 0 Читать на русском

Відремонтувати все неможливо! У мерії відповіли на петицію про реконструкцію тротуарів в Житомирі
Тротуари Житомира - одна з болючих тем міста. На околицях, у спальних районах та на маленьких вуличках стан покриття бажає кращого. В останні роки влада серйозно взялася за це питання, проте лише у центрі Житомира.

На початку березня на порталі електронних петицій до міської ради було розміщене звернення з вимогою відремонтувати тротуари. Петиція набрала необхідну кількість голосів у була розглянута у міській раді.

У відповіді на петицію заступник мера Дмитро Ткачук зазначив, що ремонт всіх доріг та тротуарів міста коштує майже 2 мільярди гривень. Натомість з бюджету Житомира щороку на ремонт виділяється лише 1% від потреби.
 

"Загальна площа вулиць та провулків, в т.ч. і тротуарів міста Житомира складає 3 047,4 тис. м2, 90% з яких на теперішній час потребують капітального ремонту або влаштування асфальтобетонного покриття. Орієнтовна вартість приведення покриття вулиць та провулків міста до належного технічного стану в цінах 2019 року становить 1,9 млрд. грн.

В міському бюджеті на капітальний ремонт вулиць міста щороку виділяється 20,0 – 25,0 млн. грн., що становить 1 % від фактичної потреби. Тому, за таких умов фактичного фінансування шляхоремонтних робіт, приведення покриття всіх вулиць, провулків та тротуарів міста до належного технічного стану неможливо", - резюмував заступник міського голови.


Нагадаємо, в центрі міста зараз триває реконструкція тротуару по вул. Великій Бердичівській, від площі Корольова до Старого бульвару. Також 4 млн гривень планується витратити на реконструкцію тротуару по вул. Небесної Сотні.

Тегі: Житомир, тротуари, петиція, Ремонт
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: