Сьогодні: Сб, 27-04-2024    04:00:53
Житомир » Новини » Кримінал » 2019 » Октябрь » 22 » 13:03:17 оновлено: 13:34:17

Винесено вирок дезертиру, який отримав завдання від ФСБ підірвати військову частину на Житомирщині

22-10-2019, 13:34:17 1362 Коментарі 0 Читать на русском

Винесено вирок дезертиру, який отримав завдання від ФСБ підірвати військову частину на Житомирщині
Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області засудив до 3,5 років позбавлення волі колишнього військовослужбовця, що дезертирував в Росію. Там він отримав завдання від ФСБ здійснити теракт у своїй військовій частині в Бердичеві.

Про це йдеться в матеріалах суду, передають Українські Новини.

Встановлено, що гранатометник 26-ї окремої артилерійської бригади (військова частина А3091 в Бердичеві) 15 квітня самовільно залишив місце несення військової служби та незаконно перетнув державний кордон України з Російською Федерацією. У Росії дезертир був затриманий співробітниками ФСБ.
 

"Коли перетинав кордон, його зловили російські прикордонники. Його взяли під варту і півтора місяці він чекав суду. До нього в Брянське СІЗО приїжджали слідчі з адвокатом. Приходили працівники ФСБ, застосовували до нього фізичний, психологічний тиск, вербували, пропонували підірвати військову частину", - зазначені в матеріалах суду свідчення обвинуваченого.


Російський суд покарав українського солдата штрафом в 300 тис. російських рублів і видворив з країни.

В кінці липня дезертир повернувся в Україну, але не вчинив теракт і подав заяву в правоохоронні органи. У результаті в середині жовтня український суд визнав підсудного винним і засудив до 3,5 років в'язниці.

Тегі: житомирщина, ФСБ, суд, військовий, Дезертир
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: