Сьогодні: Пн, 29-04-2024    15:07:06
Житомир » Новини » Суспільство » 2021 » Июль » 14 » 13:07:55

Полковник хизувався зброєю за чаркою: подробиці поранення 9-річного хлопчика

14-07-2021, 13:07:55 1358 Коментарі 0 Читать на русском

Полковник хизувався зброєю за чаркою: подробиці поранення 9-річного хлопчика
Кривава історія розігралася в понеділок опівдні в місті Новоград-Волинський. Полковник Головного розвідувального управління Міноборони вистрілив зі своєї табельної зброї в дев'ятирічного хлопчика. Його у важкому стані доставили на вертольоті до столичного Охматдиту.

Полковник затриманий, а за життя дитини борються лікарі. Деталі історії повідомило видання "Вести".
 

Приїхав з арсеналом зброї


Трагедія сталася в Новограді-Волинському. Дев'ятирічного Данила Назарука наскрізь прошило 9-міліметровою кулею, випущеною з пістолета "Форт-17". Куля увійшла в тіло з боку спини, розтрощила селезінку, прошила кишечник, потім - шлунок в двох місцях, підшлункову залозу і вийшла в області живота.

Як розповіло джерело "Вести" в поліції, полковник приїхав з Києва відвідати свого друга - батька хлопчика. Разом з Назаруком-старшим вони випивали в альтанці, яка перебувала у дворі будинку. Полковник мав при собі пістолет, Який показував хлопчикові. А потім, вийнявши з обойми магазин з патронами, дав його Данилу. Той приставив пістолет до полковника, але той використовуючи фізичну силу, відвів від себе зброю і направив його в спину хлопчика. Прогримів постріл.

Цікаво, що спочатку звучала інша версія. Військовий запевняв, що нібито виявив пораненого дитини на березі річки. Але слідство цю версію відразу відкинуло. В ході обшуку кулю знайшли в альтанці в садибі, де жив хлопчик, там же виявили неспростовні докази того, що вогнепальне поранення Данило отримав саме тут.



Ще цікавіше: при огляді автомобіля, на якому киянин-військовослужбовець привіз Данила в лікарню, поліцейські виявили цілий арсенал вибухівки та зброї. Зокрема, 2 автомати Калашникова, 7 магазинів до них, сотні патронів, пістолет "Форт-17", а ще 3 реактивних протитанкових гранатомети РПГ-26 і 2 РПГ-22, міни направленої дії.



Цікаво, що батько пораненого хлопчика, в гостях у якого був військовослужбовець зі столиці, за словами начальника главку Нацполіції в Житомирській області Юрія Олійника, неодноразово спілкувався з правоохороними органами і має судимість.
 

Давно дружать


З районної лікарні Новограда-Волинського евакуювали поранену дитину в "Охматдит". Для цього ДСНС надало свій вертоліт, обладнаний для транспортування поранених. 

Як пояснив завідувач відділенням анестезіології та інтенсивної терапії райлікарні Іван Кравченко, хлопчик поступив з вогнепальним пораненням черевної порожнини і крововтратою. Він був в дуже важкому стані. Проведено серйозне оперативне втручання. Стан стабільно важкий. За словами Кравченка, консиліум прийняв рішення перевезти пораненого дитини в "Охматдит", оскільки можливі ускладнення, необхідні також додаткові обстеження, які неможливо провести на рівні Новограда-Волинського.



Вдома в Назаруків вдалося застати бабусю Данила. Вона розповіла, що дізналася подробиці того, що сталося тільки ввечері 12-го, коли Марк (брат-близнюк пораненого Данила Назарука) розповів поліцейським про те, що трапилося.
 

"Я в цей час була нагорі і спала, - каже "Вестям" Жанна Валентинівна. - І тільки ближче до обіду, коли вийшла з дому, я побачила, як мій зять схопив дитину і побіг. Я чомусь подумала, що нічого страшного не сталося. І тільки ввечері почула все від Марка".


А почула вона наступне: дядько Сашко (гість Назаруків), військовий, у нього є зброя (пістолет), який лежав біля нього. Він вийняв обойму з кулями, але одна, видно, залишилася в стволі. Ось і стався нещасний випадок в той момент, коли дядько Сашко показував Данилу, як потрібно віднімати зброю у противника. Він попросив хлопчика взяти пістолет, приставити до його спини, потім різко розвернувся, схопив руку Данила разом з пістолетом, завів йому за спину і... прозвучав постріл. За думку бабусі, це нещасний випадок, причина якого - пустощі, дурість, недбалість дорослої людини.

14 липня стало відомо, що суд обрав військовослужбовцю, який поранив хлопчика, запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Тегі: суд, військовий, житомирщина, стрілянина, дитина
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: