Сьогодні: Пт, 26-04-2024    22:59:55
Житомир » Новини » Житомир » 2019 » Декабрь » 18 » 17:43:19 оновлено: 17:46:49

Владі Житомира набридла нова розмітка на Соборному: малюватимуть нову

18-12-2019, 17:46:49 795 Коментарі 2 Читать на русском

Владі Житомира набридла нова розмітка на Соборному: малюватимуть нову
Депутати проголосували за те, щоб міськвиконком змінив організацію дорожнього руху на майдані Соборному в Житомирі й були проведені громадські обговорення з цього питання.

Таку пропозицію погоджувальної ради розглядали на сесії Житомирської міськради 18 грудня, передає Житомир інфо.

"Погоджувальна рада рекомендувала підготувати проект рішення виконавчого комітету міської ради щодо зміни організації дорожнього руху на майдані Соборному та провести громадські обговорення з вище зазначеного питання", - озвучив мер рекомендацію погоджувальної ради.

Депутат Любов Цимбалюк назвала ситуацію з новою організацією руху на майдані Соборному "катастрофою".
 

"Я завтра допоможу організувати чотири гарного розміру автомобіля і чотири гарних водія, вони вас покатають по майдану Соборному і ви зрозумієте, що там відбувається", – сказала Любов Цимбалюк.


Після бурхливого обговорення за рекомендацію погоджувальної ради щодо повернення старої розмітки на майдані Соборному проголосували лише 18 депутатів з 30 присутніх – рішення не прийняте. Зокрема, не голосувала за пропозицію Любов Цимбалюк, яка перед голосуванням вийшла з сесійної зали.

Депутати вирішили повернутися до розгляду пропозиції про зміну нинішньої організації руху на Соборному.
 

"Якщо виконком проголосує за зміну розмітки, то ми збираємо робочу групу і вирішуємо, яку розмітку треба зробити, обговорюємо, погоджуємо з поліцією, з усіма, і тоді робимо", –пояснив мер Сергій Сухомлин тим, хто пропонував повернути стару розмітку на майдан.


Депутат Іван Фурлет зауважив, що зараз не можна наносити дорожню розмітку, бо для цього треба, щоб середньодобова температура кілька днів була +12 градусів.

З другої спроби за пропозицію погоджувальної ради проголосували 29 депутати з 33 присутніх.

Як повідомляв "Журнал Житомира", весною 2019 року в Житомирі відбувся всеукраїнський містобудівний конкурс на кращу концепцію реконструкції центральних майданів міста - Соборного та Перемоги. Переможцем стала проєктна пропозиція ЛКП «Інститут просторового розвитку». Проєктом пропонувалося зменшити автомобільне кільце на Соборному майдані, а вільні зони перетворити в локації для відпочинку. Нову схему руху не затверджувала патрульна поліція, проте після внесення правок і виправлення недоліків, правоохоронці дали «зелене світло» на реалізацію проєкту. У листопаді проєкт почали втілювати на головному майдані Житомира. Водії неоднозначно зустріли нововведення і багато хто просив повернути старий варіант розмітки. А багатьом житомирянам навпаки - сподобалася ідея зі зменшенням "автомобільної" частини головного майдану міста.

Тегі: розмітка, Житомир, Соборний майдан, міськрада
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 2
invenitinvia
1 fb Vyacheslav Mischeryakov (invenitinvia)   • 10:03:37, 19-12-2019 [Материал]

якщо це не фейк, то нагадує мракобісся, на зразок такого (https://gre4ark.livejournal.com/692951.html), коли депутатка змусила ліквідувати острівці безпеки, бо не розуміє, нащо вони треба.
А її фрази, типу "Кому это пришло в голову я не понимаю, но точно знаю, что ... создадут дополнительное затруднение для жителей и дополнительный дискомфорт для водителей" повністю відповідають популярним аргументам за стару розмітку. "Не розумію, але точно знаю". "Не читав, але засуджую". 
Аналітика, статистика, фактичні дані, порівнянння цифр "до" і "після", траспортна модель, робота профільних організацій це все не наше і кому воно треба. А от суб'єктивна думка без жодного адекватного аргумента - це звісно привід перекроювати центральний майдан 250-тисячного міста під себе.
Юрко
2 gp (Юрко)   • 19:42:28, 19-12-2019 [Материал]

Які придурки... Навіщо таким повноваження давати...
avatar

Інші новини Житомир: