Сьогодні: Пт, 03-05-2024    10:06:43
Житомир » Новини » Кримінал » 2020 » Февраль » 18 » 14:20:16 оновлено: 14:32:16

Підробили документи, щоб зменшити податки: на митниці у Житомирі конфіскували дві вантажівки. ФОТО

18-02-2020, 14:32:16 751 Коментарі 0 Читать на русском

Підробили документи, щоб зменшити податки: на митниці у Житомирі конфіскували дві вантажівки. ФОТО
На митному посту "Житомир" вилучили дві вантажівки MAN, які українське підприємство намагалось ввезти в Україну за підробленими документами. Як повідомляє Київська митниці Держмитслужби, в документах них був вказаний менший вік вантажівок, для ухилення від сплати податків у повному обсязі.

"Два вантажних автомобілі європейського концерну MAN були заявлені до митного оформлення на митному посту "Житомир" Київської митниці Держмитслужби. За документами, наданими до митного оформлення, обидві вантажівки належать до модельного ряду 2015 року, виготовлені у 2015 році і цього ж року вперше зареєстровані (введені в експлуатацію) в Швейцарії", - йдеться у повідомленні.

Коли митники почали перевірку автентичності документів, то виявилося, що обидві вантажівки належать до лінійки 2013 року, і були виготовлені та введені в експлуатацію у 2013 році, але не в Швейцарії.


 

"Підробкою документів ділки намагались зменшити вік автівок, перевести їх до категорії автомобілів віком до 5 років, де ставка акцизного податку в 40 разів нижча, ніж для категорії авто старших за 5 років. Такими діями українське підприємство мало на меті ухилитись від сплати податків в повному обсязі", - вказано у повідомленні.


За виявленими фактами складено протоколи за ознаками ч. 1 ст. 483 (Переміщення через митний кордон України товарів, з приховуванням від митного контролю шляхом подання органу доходів і зборів документів, що містять неправдиві відомості щодо найменування товарів, їх кількості та вартості) Митного кодексу України. Санкція статті передбачає конфіскацію товару та штраф у розмірі 100% вартості безпосередніх предметів правопорушення.

Вантажівки вилучено, їх вартість буде визначена додатково. Матеріали справи будуть направлені до суду.


Тегі: вантажівки, митниця, Житомир
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: