Сьогодні: Чт, 09-05-2024    20:36:48
Житомир » Новини » Житомир » 2020 » Июль » 13 » 07:27:53 оновлено: 07:29:53

Житомирський перинатальний центр має 10-мільйонне недофінансування: МОЗ обіцяє закрити діру

13-07-2020, 07:29:53 980 Коментарі 0 Читать на русском

Житомирський перинатальний центр має 10-мільйонне недофінансування: МОЗ обіцяє закрити діру
Житомирський перинатальний центр після старту другого етапу медреформи має недофінансування у розмірі 10 мільйонів гривень. У МОЗ обіцяють до кінця року закрити бюджетну діру.

Про це під час брифінгу заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, повідомляє Укрінформ.
 

"Недофінансування буде покрито, починаючи з 1 липня і закінчуючи кінцем року, для того, щоб вони в повному обсязі отримали всі кошти на рівні 2019 року. Починаючи з 2021 року, будуть враховані всі особливості наших лікарень, як перинатальних центрів, так і невеличких районних лікарень, будуть враховані коефіцієнти лікарень, що знаходяться в гірських районах", - заявив Степанов.


Він зазначив, що експеримент, який передбачав зміну фінансування медичної галузі на вторинному рівні, призвів до "шаленого недофінансування" лікарень: туберкульозних та психоневрологічних диспансерів, інфекційних та дитячих лікарень, перинатальних центрів.

Степанов також заявив, що є беззаперечним противником закриття лікарень. 
 

"Я категоричний противник закриття будь-яких лікарень. Будемо їх перепрофільовувати, будемо погоджувати ті чи інші плани розвитку, але 100% не закривати", - запевнив очільник міністерства.


Нагадаємо, другий етап медичної реформи, що стартував 1 квітня, передбачає, що заклади охорони здоров’я, які надають спеціалізовану і високоспеціалізовану медичну допомогу, отримуватимуть кошти за договором з НСЗУ.

Тегі: фінансування, Житомир, перинатальний центр
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: