Сьогодні: Чт, 09-05-2024    17:17:09
Житомир » Новини » Житомир » 2021 » Май » 26 » 07:58:59 оновлено: 07:58:16

Житомир відправить на переробку до Румунії 100 кг батарейок

26-05-2021, 07:58:16 350 Коментарі 0 Читать на русском

Житомир відправить на переробку до Румунії 100 кг батарейок
У травні планується відправка на переробку до Румунії близько 100 кг відпрацьованих батарейок, що були зібрані у Житомирі упродовж попередніх років в рамках екологічної ініціативи. Про це «Журналу Житомира» розповіли в Житомирській міській раді.

Збір відпрацьованих батарейок проводився у приміщенні Житомирської міської ради та ще у трьох школах громади. Комунальна установа «Агенція розвитку міста» відправить батарейки на румунський завод GreenWee.
 

«Теми ефективного поводження з твердими побутовими відходами, утилізації батарейок, зокрема, неодноразово піднімалися учасниками фестивалю «Майстерня міста Житомира» у попередні роки. Саме під час «Майстерні міста» було розроблено спеціальні бокси для збору батарейок, які були розміщені у приміщенні Житомирської міської ради та у школах міста (ЗОШ №28, №23 та ліцей №24)», – розповів директор комунальної установи «Агенція розвитку міста» Борис Пахолюк.




У мерії пояснюють, що спочатку на заводі будуть відсортовані батарейки за видом робочого елементу (різні типи батарейок перероблюються за різною технологією). Після переробки із них отримають такі метали: цинк, марганець, кадмій, нікель, літій, свинець, що будуть повторно використані у промисловості.
 

«Дуже важливо, що ці 100 кг відпрацьованих батарейок не поїдуть на наш полігон і не забруднюватимуть навколишнє середовище. І хоч наразі ми не можемо забезпечити переробку відпрацьованих батарейок в нашій громаді, проте такий невеличкий крок вагою 100 кг зможе показати приклад ефективного поводження з небезпечними відходами. Маю великі сподівання, що цей успішний кейс матиме продовження!» – зазначила Валентина Седляр, заступниця начальника відділу інфраструктурних проєктів, енергоефективності та промоцій департаменту економічного розвитку міської ради.



Фото: ЖМР

 
Нагадаємо, завдяки онлайн-мапі мешканці Житомира можуть за лічені секунди знайти пункти збору вторинної сировини.

Тегі: батарейки, Житомир, переробка
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: