Сьогодні: Пт, 26-04-2024    18:52:54
Житомир » Новини » Суспільство » 2022 » Февраль » 3 » 12:03:25

Напад на інкасаторів у Житомирі: обвинувачений на знак протесту зашив собі рота. ВІДЕО

03-02-2022, 12:03:25 1285 Коментарі 0 Читать на русском

Напад на інкасаторів у Житомирі: обвинувачений на знак протесту зашив собі рота. ВІДЕО
У Житомирі на лаві підсудних опинився азербайджанець Фуад Дашдаміров. Чоловіка судять за розбійний напад на інкасаторів, проте він не визнає свою провину.

На знак протесту він зашив собі рот звичайною голкою з нитками. Також чоловік відмовився від їжі, інформує СК1.

Розбійний напад стався восени 2019-го на вулиці Великій Бердичівській в Житомирі. Тоді група невідомих стріляла в поліцейського охорони, який ніс до автомобіля сумку з грошима. Вкрасти кошти зловмисникам не вдалося.



Свідків нападу було кілька десятків людей, але нападники були у балаклавах. Згодом на вулиці Вокзальній біля авто, на якому втікали невідомі, свідок побачив чоловіків кавказької національності. За таким орієнтування наступного дня у Києві і затримали одного із підозрюваних - Фуада Дашдамірова. 

Адвокатка чоловіка твердить, вагомих доказів проти її підзахисного у суду немає.
 

«Коли я ознайомилася із матеріалами справи, то окрім як так званого допиту, при якому були застосовані незаконні методи слідства як то катування, побиття особи і двох недопалків в машині «ланос» інших доказів немає», - розповідає адвокат обвинуваченого Валентина Кока.


Сторона обвинувачення натомість стверджує, що оскільки кримінальне провадження направлено до суду з обвинувальним актом це означає, що сукупність доказів є достатньою для того, щоб стверджувати про обґрунтованість пред’явленого обвинувачення.

Але адвокат Фуада Дашдамірова вважає, що справу навмисне затягують.
 

«На протязі двох років фактично лише продовжується запобіжний захід. Жодного доказу суд на протязі двох років не дослідив, жодного свідка не допитано, потерпілих не допитано. Я вважаю, це є примусом до визнання вини», - говорить адвокат обвинуваченого.


Прокурор наполягав на триманні під вартою обвинуваченого і надалі, адже чоловік вже потрапляв у поле зору правоохоронців. Тож термін тримання під вартою продовжили на 60 діб. 

Обвинувачений оголосив ще й сухе голодування.
 

Тегі: Житомир, суд, напад, Протест
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: