Сьогодні: Пт, 26-04-2024    07:07:42
Житомир » Новини » Житомир » 2022 » Февраль » 10 » 13:45:32

Аналогів в Україні немає: новий житомирський завод перероблятиме 85% відходів

10-02-2022, 13:45:32 623 Коментарі 0 Читать на русском

Аналогів в Україні немає: новий житомирський завод перероблятиме 85% відходів
У Житомирі на сміттєпереробному заводі завершуються роботи з монтажу обладнання. Після встановлення технічного обладнання відбудеться навчання працівників та тестовий запуск заводу, передає "Суспільне",

"Починаючи з 14 лютого і до кінця місяця мають бути завершені всі ці роботи. Наприкінці лютого чи на початку березня побачимо роботу заводу в тестовому режимі. Також відбуватиметься і навчання спеціалістів", – каже директор підприємства Євгеній Барах.

Запуск заводу дозволить розвантажити міське сміттєзвалище, адже на полігон вивозитимуть лише 15% відходів від загальної кількості.
 

"Побудова заводу зменшить навантаження на існуючий полігон, – каже Андрій Кудак, головний інженер автотранспортного підприємства 0628. – Частина відходів буде відбиратися, перероблятися, відтак зменшення навантаження дозволить довше експлуатувати сміттєвий полігон. Нині туди вивозиться щодня дві тисячі кубометрів сміття, а це – 200 завантажених КамАЗів. Є категорія відходів, які завод не може переробляти. Це, наприклад, будівельні відходи, ремонтні відходи, відходи, які не є ресурсноцінними. Їх продовжать вивозити на полігон. Ось чому є важливою експлуатація і полігону, і заводу, адже вони існуватимуть паралельно. Завод без полігону існувати не може".


За словами начальника управління житлового господарства ЖМР Андрія Гуменюка, заводу такого масштабу в Україні на сьогоднішній день ще не існує.

"Це буде перший справжній сміттєпереробний завод, який буде переробляти, а не спалювати сміття", – зауважив Андрій Гуменюк.

Як повідомлялося, після початку роботи заводу житомиряни платитимуть за переробку сміття.
 

Тегі: Житомир, завод, переробка сміття
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: