Сьогодні: Вт, 21-05-2024    22:33:29
Житомир » Новини » Житомир » 2019 » Февраль » 27 » 08:28:45

Житомир має намір відмовитися від поліетиленових пакетів

27-02-2019, 08:28:45 2508 Коментарі 1 Читать на русском

Житомир має намір відмовитися від поліетиленових пакетів
На сайті Житомирської міської ради днями з'явився проект рішення сесії "Про обмеження використання пластикових пакетів на території Житомирської міської об’єднаної територіальної громади".

"Пропонувати покупцям альтернативу використанню пластикових пакетів: паперові пакети, торбини з тканини тощо. Розробити Програму лояльності до споживачів щодо заохочення використання альтернатив пластиковим пакетам. Змінити стандарти обслуговування покупців", - йдеться у документі.

У мерії роз’яснюють, проект рішення носить рекомендаційний характер. Прямого впливу на бізнесові структури документ не матиме. Головне — заявити про напрям вирішення проблеми, інформує СК1.
 

"Це рішення не несе зобов’язуючий характер, тому, що це можливо було б у разі існування відповідних законів в Україні, тому, що загальнодержавне законодавство відстає від місцевих ініціатив, які ідуть з низу, з міст, це виключно про добровільність, про інформування і про створення і підтримки ініціативи знизу, аби міняти свідомість людей, що пластикові пакети їх треба зменшувати", — сказав директор департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради Микола Костриця.


Окрім порозуміння з бізнесом, важлива готовність самих житомирян відмовитись від поліетиленових пакетів.

Для тих, хто немає чіткої позиції щодо у ставленні до поліетилену, автори проекту запланували проведення роз’яснювальної роботи та загальноміських заходів. Готові навчати альтернативам пакування речей і товарів.

Тегі: поліетилен, пакети, пластик, Житомир
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 1
Hoakina
1 (Hoakina)   • 09:22:38, 27-02-2019 [Материал]

хороша ініціатива, аби не забули про неї
avatar

Інші новини Житомир: