У Житомирі планують почати промислове вирощування австралійського червонопалого рака. Про це повідомляється на сайті Житомирського національного агроекологічного університету.
«Досягнуто домовленості, що агенція Goodwill координуватиме реалізацію проєкту, а представники ГО "Атошник" відповідатимуть за будівництво акваферми та бізнес-складову проекту. Житомирський національний агроекологічний університет за участю науковців та студентів буде проводити наукові дослідження, спрямовані на покращення технології вирощування австралійського червонопалого рака», –
зазначається у повідомленні.
Датські інвестори розглядають проєкт як перспективний та зацікавлені у фінансуванні його науково-дослідної та бізнес-складових.
Також у повідомлені зазначається, що австралійські раки мають на 30% більше м’ясних ділянок ніж у звичайних річкових, дорослі раки можуть сягати у вазі до 200-500. Роздрібна ціна таких раків складає 500–1000 грн/кг.