Історія китайского Пуеру починається з 1381 року, провінції Китая Юньнань. Пуер - чай з багато літньою історією, відомий своїми лікувальними властивостями. Пер за все Пуер вважався чаєм який допомагає підтримувати імунітет, його також вважли напоєм краси, молодості та міцного здоров'я.
Пуер починає своє поширення від гір Тибету. У Китаї він культивується вже кілька тисячоліть. Його популярність має великий ареал, тому він активно експортується у різні точки світу. Справжній якісний пуер можно придбати і в Україні, звертайтесь у чайний магазин китайского чаю
https://cha.com.ua/
Види китайского Пуеру.
Види залежать від самої сировини.
- Шен Пуер (зелений). Тут діє класичний збір та обробка. Сировина представлена коричнево-зеленим листям, великого розміру. За ароматом нагадує сухофрукти.
Він відрізняється тим, що ферментацію можна контролювати самостійно. Якщо зберігати його більше двох років, то піде гіркота, що характерна для зеленого чаю.
- Шу Пуер (чорний). Його відрізняється експресність приготування. Він має більш насичений смак. Багато хто називає його «земляним», за земельний аромат.
Цей вид чаю піддається швидкої ферментації, тому його властивості мало змінюються при тривалому зберіганні. Але все, звичайно, залежить від кількості часу. Через 10 років смачно явно розкриється з іншого боку.
- Білий Пуер. За технологією виробництва він нагадує Шен, але сировина значно відрізняється. Білий чай на яскраво-зелених листках має білий наліт, який дає аромат меду.
Смак завареного Пуеру безпосередньо залежить від форми пресування, пуер купити київ для замовлення в інтернет магазині.
Різниця між Шу пуер і Шен пуер
Шен пуер - чай з багатовіковою історією, має більш тривалу витримку, під впливом часу шен пуер змінює смак, спочатку він нагадує білий час (витримка 1-3 роки), від 3-5 років чай схожий за смаком на улун.
Шу пуер має коротший шлях обробки і ферментації.
Форми
- Пресовані форми виходять завдяки спеціальній обробці за високої температури і подальшого пресування.
- Коржик (дископодібна форма)
- Цегла (найпоширеніша, легко зберігати і перевозити)
- Гніздо (є найпершою формою, яка почала активно використовуватися ще в давнину)
- Гарбуз (пресується з дрібного листя,)
- Порційний (по 5 г якого вистачає на одну заварку)
Корисні властивості
Пуер зберігає свої корисні властивості й досі. Він як дороге вино, з кожним роком витримки лише дорожче та насиченіше. Чим чай старший, тим більше у нього переваг.
- Прискорення обміну речовин. Це допоможе всім, хто хоче позбутися зайвих кілограмів. Якщо в регулярне вживання Пуер, то це помітно позначиться на якості вашого тіла.
- Виведення токсинів. Нормалізується робота печінки, яка регулярно перебуває у перевантаженому стані за умов сучасного міста. Також мінімізується ризик від тютюнової та алкогольної продукції.
- При частому вживанні жирної їжі Пуер послаблює почуття тяжкості в шлунку. Що не може не вплинути на роботу сальних залоз. Поліпшується якість шкіри, вона стає чистою, без вугрів та висипань.
- Поліпшення концентрації уваги та пам'яті. На рівні з кавою він знімає втому і має тонізуючу дію. До складу входять вітаміни А, В, С, Р.
- Зменшується розвиток онкології. За рахунок регуляції надниркових залоз зменшується ризик розвитку онкології.
Китайський чай багатий на
корисні речовини, що покращує самопочуття і позитивно впливає на здоров'я людини
Протипоказання
Чай не рекомендується вживати людям, які страждають на захворювання серцево-судинної системи.Рекомендується його пити за 3-4 години до сну, так як він має тонізуючий ефект через вміст кофеїну.
Важливо правильно зберігати Пуер. Потрібно уникати потрапляння прямих сонячних променів, пилу та вологи.
Вживання китайского чаю набирає популярність і в Україні. Наші співробітники особисто дегустують та відбирають найкращі сорти чаю, щоб здивувати Вас! Вони щомісяця їздять до Китаю, особисто упаковують великі контейнери пресованого чаю, іноді їм навіть вдається брати участь у складанні чайного листя, яке доставляється в наші роздрібні магазини Києва.
Тільки у нас ви можете придбати справжній Пуер за привабливими цінами!