Сьогодні: Вт, 30-04-2024    00:05:31
Житомир » Новини » Суспільство » 2018 » Ноябрь » 1 » 10:11:35

Лікарня виправної колонії на Житомирщині скидає неочищені стічні води в річку

01-11-2018, 10:11:35 800 Коментарі 0 Читать на русском

Лікарня виправної колонії на Житомирщині скидає неочищені стічні води в річку
У Бердичівському районі в Райківській виправній колонії та багатопрофільній лікарні при установі не працюють очисні споруди, в наслідок чого стічні води без знезараження потрапляють у річку Гнилоп’ять, яка є притокою річки Тетерів.

Про це говорили 30 жовтня на нараді у прокуратурі Житомирської області.
    

«Очисні споруди не функціонують, відсутнє дератизаційне обладнання, унаслідок чого стічні води багатопрофільної лікарні без очищення і знезараження потрапляють у річку Гнилоп’ять, яка є притокою річки Тетерів. За вказаних обставин діяльність багатопрофільної лікарні при Райківській виправній колонії створює загрозу розповсюдження в установі інфекційних і інших небезпечних захворювань, екологічного забруднення регіону, а тому її діяльність повинна бути зупинена до усунення встановлених порушень вимог законодавства», - зазначив прокурор галузевого відділу прокуратури Сергій Філь.


Також під час прокурорських перевірок установ виконання покарань установлені численні факти наявності бактерій кишкової палички у харчоблоках, що створює загрозу для здоров'я в'язнів. Засуджені не забезпечені у повному обсязі постільною білизною, сезонним одягом і взуттям.

 «Санвузли більшості гуртожитків Житомирської виправної колонії не підключені до мереж водопостачання, що обумовлює неналежний санітарний стан приміщень, в окремих камерах дисциплінарного ізолятора взагалі відсутні ємності для питної води, унаслідок чого засуджені позбавлені вільного доступу до неї. Адміністраціями Бердичівської та Райківської виправних колоній порушуються права засуджених на придбання продуктів харчування і предметів першої потреби. У Коростенській виправній колонії на одного засудженого припадає менше 4 м2 житлової площі спальних приміщень,  що не відповідає вимогам ст. 115 Кримінально-виконавчого кодексу України», - констатував заступник прокурора області Віталій Мякішев.

Тегі: Житомирська область, очисні споруди, вода, виправна колонія
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: