Сьогодні: Пн, 29-04-2024    11:21:09
Житомир » Новини » Житомир » 2019 » Февраль » 22 » 17:55:13

Фінальне тестування: незабаром у Житомирі запустять «Картку житомирянина». ВІДЕО

22-02-2019, 17:55:13 977 Коментарі 0 Читать на русском

Фінальне тестування: незабаром у Житомирі запустять «Картку житомирянина». ВІДЕО
Незабаром у Житомирі планують запустити Картку житомирянина, за допомогою якої можна буде оплачувати проїзд у громадському транспорті.

Про це у соцмережі розповів начальник КП «Житомиртранспорт» Іван Фурлет. Чиновник на відео показав, як проходить тестування карток.

«Практично на фінальному етапі випуск #КарткаЖитомирянина. На відео командою @symboltransport.com проводиться фінальне тестування перших виготовлених карток. Зовсім скоро їх можна буде отримати у відділеннях #Ощадбанк і скористатись у транспорті Житомира», - зазначив Фурлет.

Нагадаємо, прийом документів для оформлення «Картки житомирянина» почався влітку 2018 року. Для оформлення необхідно подати ряд документів.
 

Функції Картки житомирянина


Персоналізація. Картка житомирянина виконуватиме роль місцевого паспорта – документа, який посвідчує особу. На картці буде зазначено прізвище та ім’я її власника і його фотографія. Це дасть змогу реалізувати через картку низку функцій, які передбачають місцеву ідентифікацію. До прикладу, голосування за проекти Бюджету участі.

Транспортна. Люди зможуть обирати собі зручний пакет транспортних послуг, замовляти його та валідувати картку в транспорті. Ще однією зручністю є можливість поповнення картки як з платіжних терміналів, так і через Інтернет.

Першими картку житомирянина зможуть отримати пільговики, що повноцінно реалізуватимуть своє право на проїзд в тролейбусах, трамваях і маршрутних таксі. Для тих, хто має пільги, карта слугуватиме своєрідною заміною посвідчення, яке нині забезпечує безкоштовний проїзд у транспорті. Для решти житомирян карта замінить нинішній електронний проїзний квиток.

Платіжна. Містяни отримають додаткову дебетову банківську карту і зможуть скористатись всіма сервісами «Ощадбанку».

Соціальна. Тримач картки зможе комфортно скористатись місцевими пільгами та програмами адресної допомоги.

Комунальна. Всі комунальні платежі можна буде швидко і зручно здійснювати в одному додатку. Це замінить чи не десяток різних платіжок та дасть можливість заощадити на сплаті комісії по кожній з них.

Медична. Картка дасть можливість дистанційно записуватися до лікаря, а пізніше – запровадити електронну амбулаторну картку.

Освітня. Житомиряни зможуть дистанційно записувати дітей на гуртки, користуватись бібліотеками, купувати квитки в музеї, театри міста.


Тегі: Житомир, картка житомирянина
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: