Сьогодні: Вс, 28-04-2024    11:34:29
Житомир » Новини » Суспільство » 2019 » Сентябрь » 9 » 09:57:14

У Житомирській області виявили братську могилу солдатів, загиблих в 1941 році. ФОТО

09-09-2019, 09:57:14 731 Коментарі 0 Читать на русском

У Житомирській області виявили братську могилу солдатів, загиблих в 1941 році. ФОТО
У Бердичівському районі Житомирської області пошуковці виявили раніше невідому братську могилу солдатів, які загинули у 1941 році. Як повідомляється на Facebook-сторінці історико-патріотичного об`єднання "Пошук", за день було знайдено останки 12 солдатів. 

"7 вересня група "Пошук" відпрацювала інформацію від наших друзів з Бердичева про знайдених солдатів. Місце робіт: приватні садиби жителів села Бердичівського району. У першій ямі було встановлено місце масового поховання солдатів, які загинули в липні 1941-го року. У ямі знаходились розбиті останки 11! (одинадцяти) солдатів", - йдеться у дописі.

Солдати лежали один на одному в хаотичному порядку. Місцевий ґрунт знищив значну частину середніх та мілких кісток. 
 

"Перед тим як скинути в яму - з солдатів були зняті: ремені, військова амуніція, каски, протигази та інше. При них було знайдено: трофейну німецьку флягу, 3 котелка, 2 кружки, 2 ложки, залишки шинелей, компас, значок "Ворошиловський стрілець", фурнітура. При солдатах не було жодного смертного медальйону", - додають пошуковці. 


У другій ямі виявили останки ще одного солдата, який загинув у липні 1941-го року. При ньому знайшли алюмінієву флягу, саперну лопатку,  дзеркальце, залишки газети та медальйон. Стан медальйону  не залишив воїну жодного шансу бути встановленим. 

"Всі воїни залишаться назавжди невідомими", - зазначили пошуковці.














Тегі: могила, Житомирська область, солдати
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: