Сьогодні: Пт, 03-05-2024    21:15:27
Житомир » Новини » Житомирська область » 2019 » Ноябрь » 7 » 16:31:42 оновлено: 16:51:42

В кабінетах ОДА розробляють стратегію розвитку Житомирської області до 2027 року

07-11-2019, 16:51:42 633 Коментарі 0 Читать на русском

В кабінетах ОДА розробляють стратегію розвитку Житомирської області до 2027 року
Житомирська обласна державна адміністрації планує затвердити проєкт Стратегії розвитку області на період до 2027 року. Про це повідомив сьогодні, 7 листопада, перший заступник голови ОДА Володимир Федоренко під час селекторної наради із Міністерством розвитку громад та територій.

"Стратегія встановлена на засадах смарт-спеціалізації. Методологія передбачає види економічної діяльності, галузі перспективної смарт-спеціалізації шляхом підприємницького відкриття. Ключові принципи, на яких базується Стратегія: децентралізація; smart-спеціалізація та digital-інструменти регіонального розвитку; розбудова інфраструктури; акцент на розвиток малого та середнього бізнесу; міжрегіональна співпраця та транскордонне співробітництво; посилення кадрового потенціалу", - розповіли в ОДА про створення стратегії.

В області визначено 5 видів економічної діяльності, які мають найбільший економічний та інноваційний потенціал в регіоні:
 
  • виробництво текстильних виробів;
  • виробництво зі скла;
  • виробництво з бетону і цементу;
  • виробництво металоконстроукцій;
  • виробництво меблів.

Смарт-спеціалізація може бути в таких напрямках – органічне рослинництво, органічне тваринництво й виробництво органічних харчових продуктів.

Стратегію розвитку Житомирщини планують затвердити вже в грудні на сесії обласної ради.

Тегі: розвиток, Житомирська область, Стратегія
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: