Сьогодні: Чт, 09-05-2024    08:38:26
Житомир » Новини » Кримінал » 2020 » Декабрь » 4 » 15:12:06 оновлено: 15:16:06

Кіберполіція затримала житомирянина, який «прошивав» консолі PlayStation

04-12-2020, 15:16:06 4101 Коментарі 1 Читать на русском

Кіберполіція затримала житомирянина, який «прошивав» консолі PlayStation
Кіберполіція викрила 33-річного житомирянина, який створив інтернет-магазин і займався нелегальною "перепрошивкою" ігрових консолей PlayStation. Про це "Журналу Житомира" повідомили в ГУ Нацполіції Житомирській області.
 

"Попередньо встановлено, що житель обласного центру, маючи спеціальну підготовку та володіючи знаннями у сфері IT-технологій, створив інтернет-магазин, де серед іншого надав послуги із перепрограмування ігрових консолей PlayStation. Тобто несанкціоновано втручався у програмне забезпечення компанії SIEE, змінюючи його та створюючи можливість уникати необхідності  використовувати ліцензовану версію продукту. За приблизними підрахунками сума завданого збитку складає близько 50 тисяч гривень", – йдеться у повідомленні.




Під час обшуків за місцями розташування інтернет-магазина та проживання чоловіка було вилучено низку гаджетів, оптичні та жорсткі диски, мобільні телефони, флеш-накопичувачі, ігрові консолі, бухгалтерські документи, гроші та інше.

Досудове розслідування проводиться слідчими Житомирського відділу поліції за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) КК України.

"Усі носії інформації буде направлено на відповідне експертне дослідження. За результатами його проведення вирішуватиметься питання щодо остаточної кваліфікації події", – зазначають правоохоронці.


Тегі: кіберполіція, Житомир, PlayStation, прошивка
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 1
barabunn
1 gp Danger pro4 (barabunn)   • 22:11:55, 04-12-2020 [Материал]

Долбайобы, дайте людям нормальную зарплату, и не будет пиратства
avatar

Інші новини Житомир: