Сьогодні: Пт, 03-05-2024    03:29:26
Житомир » Новини » Влада » 2021 » Февраль » 4 » 12:58:15 оновлено: 13:38:15

У Житомирській області на купівлі квартири для сироти вкрали 150 тис. грн

04-02-2021, 13:38:15 730 Коментарі 0 Читать на русском

У Житомирській області на купівлі квартири для сироти вкрали 150 тис. грн
У Житомирській області на купівлі квартири для дитини-сироти "заробили" понад 150 тис. грн: колишній чиновниці, 25-річному ділку та директорці експертного підприємства повідомили про підозру. Про це "Журналу Житомира" розповіли в обласній прокуратурі.
 

"За даними слідства, маючи злочинний умисел щодо заволодіння бюджетними коштами, у конкурсі з придбання житла для соціально незахищеної категорії дітей, який проводила Новоград-Волинська міськрада у 2017 році, взяв участь 25-річний житель Києва, запропонувавши свою однокімнатну квартиру. Задля реалізації такого умислу, за попередньою змовою з посадовицею Департаменту міськради – головою засідання робочої групи", – йдеться у повідомленні.


Чоловік запропонував придбати житло за завищеною ціною – 440 тис. грн, хоча, згідно проведеної під час розслідування експертизи, вартість квартири становить 288 тис. грн.
 

"Чиновниця, зловживаючи службовим становищем, порушила принцип максимальної ефективності й результативності та умисно не вжила заходів для встановлення ринкової вартості пропозиції і її відхилення, унаслідок чого таку пропозицію визначено переможцем конкурсу. Аби приховати злочинні дії, ділок звернувся до директорки експертного приватного підприємства, яка оцінила квартиру не відповідно до її реальної вартості, а на потрібну йому суму - понад 450 тис грн", – додали в прокуратурі.


Унаслідок незаконних махінацій з ціною за однокімнатну квартиру для дитини-сироти із бюджету перераховано 440 тис. грн. Таким чином, чиновницею допущено розтрату понад 150 тис. грн.

Наразі трьом учасникам афери (колишній посадовиці Департаменту Новоград-Волинської міськради, директорці експертного підприємства та жителю Києва) повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень.

Тегі: квартира, Житомирська область, сирота
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: